Φουλ της… Ελλάδας η 5άδα της αγωνιστικής στο BCL

Δύο πρώην παίκτες του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, ο Τζέιμς Φελντέιν και ο Ντεμέτρις Νίκολς, φιγουράρουν στην κορυφαία 5άδα της 5ης αγωνιστικής του Basketball Champions League. Μαζί τους οι Ντέιβιντ Στόκτον – Σαρλόν Κλουφ, που είχαν περάσει από τον Απόλλωνα Πατρών και τον Προμηθέα!

Η 5άδα της αγωνιστικής δεν είχε ελληνική εκπροσώπηση, όμως οι δύο πρώην παίκτες του «τριφυλλιού» φρόντισαν να δώσουν ένα… ελληνικό χρώμα, καθώς στο παρελθόν έχουν αγωνιστεί στα μέρη μας. Όμως, «γαλανόλευκο» χρώμα πρόσθεσαν και οι άλλοτε παίκτες του Απόλλωνα Πατρών και του Ρεθύμνου αντίστοιχα, Ντέιβιντ Στόκτον και Σαρλόν Κλουφ.

συμπλήρωσε την 5άδα ήταν ο Στέβαν Γέλοβατς της Μπάμπεργκ.

Αναλυτικά όσα γράφει η ιστοσελίδα του BCL για τους τέσσερις πρώην «Έλληνες»:

Σάρλον Κλουφ: «Αφήστε μας να ξεκινήσουμε με αυτό: επτά κλεψίματα. Ο Kloof είναι ένας από τους «τώρα τον βλέπετε, τώρα δεν τον βλέπετε» κλέφτες, γιατί πριν το καταλάβετε μπορεί να σας έχει πάρει την μπάλα και να έχει τρέξει στην άλλη πλευρά για ένα κάρφωμα ή ένα σουτ ή ένα τρίποντο. Ο Kloof έβαλε ένα τέτοιο σουτ το βράδυ της Τρίτης, ενώ στεκόταν στο κέντρο πριν σουτάρει δίνοντας στην UCAM Murcia ένα προβάδισμα 10 πόντων, που την έβαλε στον αποφασιστικό δρόμο για τη νίκη κόντρα στην Anwil με 87-68 στην Πολωνία. Είχε 15 πόντους, 5 ασίστ, 5 ριμπάουντ και +27 στο σύστημα αξιολόγησης».

Ντέιβιντ Στόκτον: «Η medi Bayreuth είχε ανάγκη για πλέι μέικερ και ο Stockton είναι γνωστός για τις ασίστ του και τα γρήγορα χέρια του. Όμως, αυτό που βγήκε μπροστά στον θρίαμβο με 87-71 επί της Filou Oostende την Τετάρτη ήταν το σουτ του. Ο Stockton σούταρε 4/6 από μακριά και 6/9 συνολικά στη διαδρομή του για τους 20 πόντους και το +25 στο σύστημα αξιολόγησης».

Τζέιμς Φελντέιν: «ΟΚ, θα πρέπει να καθίσετε για να ακούσετε τα νέα. Ο Feldeine δεσμεύτηκε στο Splash Brotherhood το βράδυ της Τετάρτης, βάζοντας εννέα τρίποντα για το ρεκόρ της σεζόν των 35 πόντων για λογαριασμό της Hapoel Jerusalem, στη νίκη της με 88-64 επί της φιλοξενούμενης CEZ Nymburk. Ο διεθνής Δομινικανός, που ήταν εξαιρετικός στο 2014 FIBA Basketball World Cup, μέτρησε επίσης 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και +39 στο σύστημα αξιολόγησης, κάτι που δεν μας εξέπληξε».

Ντεμέτρις Νίκολς: «Η Sidigas Avellino χρειαζόταν από τον Nichols να πιάσει υψηλά στάνταρντς απόδοσης στη δύσκολη «μάχη» με την Banvit και εκείνος τα κατάφερε, τουλάχιστον μέχρι να βγει εκτός λόγω φάουλ στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ο 34χρονος οδήγησε την Avelino στην τέταρτη νίκη της σεζόν με σκορ 99-95. Ο Nichols τελείωσε με 24 πόντους (8/8 δίποντα), 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ και +32 στο σύστημα αξιολόγησης».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.