Φοβάται χειραγωγημένα παιχνίδια στη SL2 η ΕΕΕΠ!

Όρια στον στοιχηματισμό για παιχνίδια της δεύτερης εθνικής ποδοσφαιρικής κατηγορίας

Η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, ανακοίνωσε ότι θέτει όρια σε ό,τι αφορά το ύψος των χρηματικών ποσών που θα ποντάρονται σε αγώνες της Super League 2, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι αξιολόγησε αναφορές που φέρουν ενδείξεις ότι απαιτείται η οριοθέτηση!

Κοινώς, η Επιτροπή, όπως μπορεί να υποθέσει κανείς, παραδέχεται ότι υπάρχει φόβος υπέρμετρου στοιχηματισμού σε παιχνίδια που μπορεί να χειραγωγηθούν!

Όπως αναφέρει η Ε.Ε.Ε.Π., στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων της με την με αριθμό 600/07.10.2021 απόφασή της, προέβη στην επιβολή στοιχηματικών ορίων για την κατηγορία Super League 2 του Εθνικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, αξιοποιώντας τη δυνατότητα που της δίνει το άρθρο 16 του νόμου 4809/2021. Συγκεκριμένα, με την ανωτέρω απόφαση η Ε.Ε.Ε.Π. θέτει όρια στοιχηματισμού για το pre game στοίχημα έως 600 ευρώ ανά στοίχημα και για το Live στοίχημα έως 300 ευρώ ανά στοίχημα στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Για την έκδοση της απόφασης αυτής η Ε.Ε.Ε.Π. έλαβε υπόψη τα στοιχεία και τις πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση της από την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.), η οποία κατά το προηγούμενο διάστημα αξιολόγησε τις σχετικές αναφορές καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν ικανές ενδείξεις ώστε να ληφθούν προληπτικά όρια στοιχηματισμού.

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι:  «Η απόφαση αυτή αποτελεί σταθμό αφού αποτελεί την πρώτη απόφαση η οποία εκδίδεται ως αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.) και της Ε.Ε.Ε.Π., με στόχο την καταπολέμηση του φαινομένου της χειραγώγησης αθλητικών γεγονότων, της διασύνδεσης της χειραγώγησης αυτής με τον αθλητικό στοιχηματισμό και την προστασία του κοινού και των παικτών».