Φοβερή Σάκκαρη, πέρασε στα ημιτελικά των WTA Finals

Mε νίκη 2-1 σετ επί της Αρίνα Σαμπαλένκα

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώνεται μια ήδη σπουδαία σεζόν για τη Μαρία Σάκκαρη. Η 26χρονη τενίστρια πέρασε στους ημιτελικούς του WTA Finals που διεξάγονται στη Γουαδαλαχάρα, καθώς στον «τελικό» της πρώτης φάσης νίκησε με 2-1 (7-6, 6-7, 6-3) σετ την Αρίνα Σαμπαλένκα.

Η Σάκκαρη πήρε στο τάι μπρέικ το πρώτο σετ παρότι βρέθηκε να χάνει με 5-3 γκέιμ, έχασε με τον ίδιο τρόπο το δεύτερο από τη Λευκορωσίδα που είναι νούμερο 2 στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά στο τρίτο και καθοριστικό έκανε τη μεγάλη ανατροπή από το 1-3 και με πέντε σερί κερδισμένα γκέιμ έφτασε στη μεγάλη νίκη.

Η μεγάλη νικήτρια τελείωσε το ματς με 8 άσους, 8 διπλά λάθη, 8 μπρέικ και 70.6% κερδισμένους πόντους σε πρώτο σερβίς, ενώ η Σαμπαλένκα είχε 7 άσους, αλλά και 19 διπλά λάθη! H Σάκκαρη είχε επίσης 27 winners και 36 αβίαστα λάθη έναντι 29 και 56 αντίστοιχα της αντιπάλου της.

Πλέον η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια θα αναμετρηθεί με την 25χρονη Εσθονή Ανέτ Κονταβέιτ (Νο 8 στον κόσμο) για μια θέση στον τελικό. Στον άλλο ημιτελικό θα αναμετρηθούν οι Ισπανίδες Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα και η Πάουλα Μπαντόσα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.