Γ’ Εθνική: Στον «αέρα» τα μπαράζ ανόδου – Η εξέλιξη που μπλοκάρει τη διαδικασία

Όλα δείχνουν ότι τα μπαράζ ανόδου της Γ’ Εθνικής για τις τέσσερις ομάδες που θα προβιβαστούν στην Super League 2 θα καθυστερήσουν.
Ο Μακεδονικός κατέθεσε ένσταση για αντικανονική συμμετοχή παίκτη της Λευκίμμης την τελευταία αγωνιστική του 2ου ομίλου, που βρήκε πρωταθλήτρια την Κοζάνη.
Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 14 Απριλίου και είναι κάτι παραπάνω από πιθανό πως υπάρξει και συνέχεια με έφεση ανεξάρτητα από την τελική απόφαση. Κι αυτό διότι ο Μακεδονικός με την ήττα στη Λευκίμμη έχασε το πρωτάθλημα, αλλά η κερκυραϊκή ομάδα κέρδισε την παραμονή της στην κατηγορία.
Τα μπαράζ ανόδου έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 17 Απριλίου και πλέον δεν αποκλείεται να πάνε πιο πίσω, μετά την εξέλιξη με την ένσταση και το ντόμινο που προκαλεί.
Για την κίνηση του Μακεδονικού που φέρνει τα πάνω κάτω στον προγραμματισμό της ΕΠΟ για τη φετινή Γ’ Εθνική, ο νομικός, Λάκης Σημαιοφορίδης σχολίασε στο Metropolis 95.5:

«Καταθέσαμε ένσταση και αφορά τον αγώνα του Μακεδονικού εναντίον της Λευκίμμης. Είναι μια ιδιαίτερα ένσταση και είπα ότι αν ξεπεραστεί ένα μικρό νομικό σημείο θα γίνει δεκτή. Είναι ένα σημείο λεπτό που συναντάμε καθημερινά στις υποθέσεις γιατί οι κανονισμοί της ΕΠΟ είναι αμφιλεγόμενοι και ασαφείς.
Θα έπρεπε να μην χρησιμοποιήσει τον παίκτη εφόσον αναγράφεται στις παρατηρήσεις. Επικαλούμαστε τη διάταξη κατά την οποία η συμμετοχή θεωρείται μη νόμιμη καθώς ο ποδοσφαιριστής με βάση τα δεδομένα ήταν αυτοδίκαια τιμωρημένος. Θα έπρεπε να μην τον επιλέξει καθόλου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η άγνοια του κανονισμού δεν νοείται και δεν μπορεί να την επικαλεστεί κανένας.
Όταν ένας παίκτης δέχεται κόκκινη, η ομάδα του γνωρίζει ότι δεν μπορεί να τον χρησιμοποιήσει. Η διάταξη λέει ότι δεν χρειάζεται να δεχθεί κόκκινη. Η αναφορά στις παρατηρήσεις δημιουργεί την υποχρέωση στην ομάδα να γνωρίζει τους κανονισμούς και να μην τον χρησιμοποιήσει. Αν γίνει δεκτή, το ματς πάει στον Μακεδονικό και θα είναι πρωταθλητής».
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που ο Μακεδονικός κερδίσει την ένσταση θα πάρει με 3-0 ά.α. το παιχνίδι με τη Λευκίμμη και παράλληλα το εισιτήριο για τα μπαράζ ανόδου. Κερδισμένος από μια τέτοια εξέλιξη βγαίνει και ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων, ο οποίος θα παραμείνει στην κατηγορία στη θέση της Λευκίμμης.

Πηγή: Onsports

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.