Γ. Παρασκευάς: Δε θα πάμε να σκοτωθούμε

Την άποψη ότι το αποτέλεσμα στο βολιώτικο ντέρμπι της Α1 ΕΣΚΑΘ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Νίκη δε θα κρίνει κάτι εξέφρασε μιλώντας στο magnesiasports o παίκτης των ερυθρολεύκων Γιώργος Παρασκευάς, που επεσήμανε ότι περιμένει ένα γεμάτο γήπεδο, αν και σχολίασε πως είναι λίγο οξύμωρο σε όλα τα υπόλοιπα ματς να παίζουν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του μπροστά σε λίγο κόσμο. Ακόμη δήλωσε ότι δεν υπάρχει αντιπαλότητα και προηγούμενα ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δε θα πάμε να σκοτωθούμε».

Αναλυτικά ο έμπειρος φόργουορντ μίλησε για:

Το πώς προσεγγίζουν στον Ολυμπιακό το ντέρμπι:

«Δεν κρίνεται κάτι ακόμη. Ούτως ή άλλως είναι μακρύς ο δρόμος, είναι πολύ νωρίς. Είναι ένα ματς που κρίνει την ετοιμότητα των δύο ομάδων, καθώς αποτελεί το πρώτο δυνατό τεστ και για μας και γι’ αυτούς. Μας χωρίζουν μόνο 40 αγωνιστικά λεπτά, γιατί όλοι οι παίκτες είναι φίλοι είτε παλιοί συμπαίκτες, ακόμη και κουμπάροι. Ο καθένας θέλει να κερδίσει για την ομάδα του. Εμείς έχουμε κάποιες απουσίες που μας στοιχίζουν, Αχριάνη, Αλεξίου και Λουλούδη, αλλά πρέπει να παίξουμε και γι’ αυτούς.

Όλη τη βδομάδα προετοιμαζόμαστε κατάλληλα, έχουμε θετική ψυχολογία από τα τρία πρώτα παιχνίδια που κάναμε καλές εμφανίσεις. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας με τη φωνή του κι όχι με ακρότητες. Έτσι κι αλλιώς θα γεμίσει το γήπεδο, αλλά γεμίζει μόνο με τη Νίκη. Αυτό είναι το κακό. Και εμείς και η Νίκη παίζουμε μπροστά σε λίγα άτομα κι όταν παίζουμε μεταξύ μας γεμίζει το γήπεδο. Αυτό είναι λίγο οξύμωρο, γιατί και στον Ολυμπιακό και στη Νίκη οι παράγοντες κάνουν προσπάθεια και πρέπει ο κόσμος να την αγκαλιάσει».

Για το αν το μπάσκετ είναι διαφορετική υπόθεση από το ποδόσφαιρο σε ό,τι αφορά την αντιπαλότητα:

«Πιστέψτε με ότι αυτό ισχύει. Δε θα πάμε να σκοτωθούμε. Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι για την ομάδα μας και οι παίκτες της Νίκης για τη δικιά τους. Αλλά μέχρις εκεί. Δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι ως παίκτες. Οι πιο πολλοί ήμασταν παλιοί συμπαίκτες. Είναι ένα τοπικό ντέρμπι που σου δίνει γόητρο. Πάντα το Ολυμπιακός-Νίκη είναι ιδιαίτερο παιχνίδι, είτε παίζουμε στη Νέα Δημητριάδα είτε στη Νέα Ιωνία».

Για το πού πιστεύει ότι θα κριθεί το ματς:

«Θα κριθεί στις λεπτομέρειες, στο ποιος το θέλει περισσότερο και στην καλή μέρα. Το θέμα είναι να γίνει ένα ωραίο ματς, αντάξιο της ιστορίας που έχουν οι δύο ομάδες και εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος».

Για τους χαμηλούς τόνους που κρατούν οι δύο ομάδες:

«Αυτό είναι ευχάριστο. Και πέρσι υπήρξε από τους δικούς μας διοικούντες άψογη φιλοξενία. Όταν κρατούν οι μεγάλοι χαμηλούς τόνους, τότε ακολουθεί και ο κόσμος. Οι δύο πρόεδροι είναι παλιοί διαιτητές, έχουν ένα μπασκετικό επίπεδο και οι παίκτες δεν έχουν κάτι προσωπικό μεταξύ τους ή προηγούμενα».

Για το αν πρέπει να ανέβει στη Γ’ Εθνική μια ομάδα του Βόλου:

«Ο Βόλος είναι πιο πίσω απ’ όλους. Κακά τα ψέματα. Είμαστε στο χαμηλότερο θεσσαλικό επίπεδο. Αυτό τα λέει όλα. Κάτι συμβαίνει και κάτι πρέπει ν’ αλλάξει. Καλό θα είναι είτε ο Ολυμπιακός είτε η Νίκη να κερδίσουν την άνοδο».

Για τα δυνατά σημεία των δύο αντιπάλων:

«Εμπειρία έχουν και οι δύο ομάδες. Για τη δική μας την ομάδα θα πω ότι δυνατό σημείο είναι η ταχύτητα και η έδρα, στην οποία δε θέλουμε να χάσουμε παιχνίδι. Επίσης μεγάλο κίνητρο μας δίνει ο κόσμος και ότι θέλουμε να παραμείνουμε στην πρώτη θέση. Μας ξέρουν και τους ξέρουμε».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.