Γεωργίου: Δουλεύουμε σε υψηλή ένταση και καλύπτουμε όλα τα φάσματα

Ένα πρόγραμμα που έχει υψηλή ένταση και καλύπτει όλα τα φάσματα είναι αυτό που εφαρμόζουν για τους ποδοσφαιριστές της Νίκης οι κ.κ. Μπούις και Γεωργίου. Ο δεύτερος μίλησε στο magnesiasports για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και αναφέρθηκε και στο δικό του ρόλο στην ομάδα. Παράλληλα ο Κύπριος προπονητής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πολύ καλή ανταπόκριση όλων  των ποδοσφαιριστών.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ανδρέας Γεωργίου:

Για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας που διανύει η ομάδα:

«Η διαφορά θερμοκρασίας εδώ σε συνδυασμό με το υψόμετρο δίνει στους ποδοσφαιριστές τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διπλές προπονήσεις. Η πρωινή γίνεται στις 7 και η απογευματινή στις 6. Το πρωί κάνουμε περισσότερο φυσική κατάσταση, αντοχή, γενική ενδυνάμωση και κάποια στοιχεία τακτικής, τα οποία τελειοποιούμε το απόγευμα. Γενικότερα, η προπόνηση δεν περιορίζεται μόνο στη φυσική κατάσταση, αλλά καλύπτουμε όλα τα θέματα, δηλαδή τεχνική κατάρτιση, τακτική, φυσική κατάσταση. Τα παιδιά δουλεύουν καθημερινά πάρα πολύ καλά, με διάθεση και ζήλο και είμαστε 100% ευχαριστημένοι. Προχωράμε καλά».

Για το αν η πολύ καλή περσινή φυσική κατάσταση,  με την ομάδα να κάνει το βασικό στάδιο στον Βόλο, θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο φέτος:

«Το πρόγραμμα προπόνησης το ετοιμάζουμε μαζί με τον Φάντζιο Μπούις. Προσπαθούμε να καλύπτουμε όλα τα φάσματα. Έχει ένταση η προπόνηση. Αυτό σημαίνει πως όταν έχει ένταση η προπόνηση τώρα, θα βγει και πιο μετά. Δηλαδή όταν οι παίκτες δουλεύουν τώρα σε υψηλή ένταση, μετά δε θα έχουν κανένα πρόβλημα. Μέχρι τώρα όλοι οι ποδοσφαιριστές ανταποκρίνονται πολύ καλά».

Για το αν υπάρχει κίνδυνος από τη μεγάλη ένταση της προπόνησης:

«Τα παίρνουμε όλα μ’ ένα μέτρο. Δεν μπαίνουμε μέσα στο γήπεδο και “φορτώνουμε” τους ποδοσφαιριστές. Υπάρχει μια σειρά. Από την πρώτη εβδομάδα αρχίσαμε κάπως πιο χαλαρά και σταδιακά αυξάνουμε την ένταση και στα τρεξίματα και στους υπόλοιπους τομείς».

Για το αν κάποιοι παίκτες χρειάστηκε να κάνουν διαφορετικό πρόγραμμα στην αρχή:

«Σίγουρα όλοι οι παίκτες δε βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Οι ποδοσφαιριστές που είχαν μείνει από το περσινό ρόστερ και είχαν τελειώσει τις υποχρεώσεις τους στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, είναι σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με εκείνους που τελείωσαν Μάρτιο ή Απρίλιο. Είναι μεγάλη η διαφορά, αλλά τα παιδιά αυτά με ένα έξτρα πρόγραμμα που τους έχουμε δώσει και το ακολουθούν, μπορούν να έρθουν σταδιακά στο ίδιο επίπεδο. Αυτό δεν μας ανησυχεί».

Για το αν βοήθησε η περσινή πορεία στο Κύπελλο Ερασιτεχνών:

«Σίγουρα ναι. Για έναν ποδοσφαιριστή είναι ό,τι καλύτερο να τελειώσει γύρω στον Ιούνιο τις υποχρεώσεις. Θα ξεκουραστεί δυο-τρεις εβδομάδες και μετά θα μπει σ’ έναν αγωνιστικό ρυθμό, για να επανέλθει. Αυτό είναι σαφώς καλύτερο από κάποιον που βρίσκεται σε απραξία για τέσσερις μήνες. Είναι διαφορετικός ο ρυθμός».

Για το αν είναι πιο εύκολο το έργο των προπονητών στα Χάνια:

«Εγώ το βλέπω στο θέμα των παικτών. Εκεί που ο παίκτης έπρεπε να δώσει περισσότερα, για να φτάσει στο επίπεδο και στον ρυθμό που θέλουμε, εδώ (σ.σ. στα Χάνια) το επιτυγχάνει πιο εύκολα και πιο ξεκούραστα. Είναι πολύ καλύτερα εδώ».

Για το αν έχει αλλάξει ο δικός του ρόλος σε σχέση με πέρσι:

«Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι γυμναστής. Είμαι προπονητής με δίπλωμα ΟΥΕΦΑ Α. Όμως πέρσι μου ανατέθηκε ένας ρόλος γυμναστή στην ομάδα. Πλέον ο σύγχρονος επαγγελματίας προπονητής πρέπει να καλύπτει όλα τα φάσματα. Δηλαδή μέσα από την προπόνηση πρέπει να ανεβάσει το επίπεδο τόσο της φυσικής κατάστασης όσο και της τακτικής. Για μένα ο γυμναστής στο ποδόσφαιρο πρέπει να είναι και προπονητής, να ξέρει το άθλημα και να εφαρμόζει κατάλληλες ασκήσεις».

Για το αν θα πέσουν οι ρυθμοί όταν γυρίσει η ομάδα στον Βόλο:     

«Όπως είπα πριν, από την πρώτη ομάδα και μετά αυξάνουμε σταδιακά τον ρυθμό. Λογικά ο ρυθμός δε θα πέσει, αλλά θα είναι πιο δύσκολα για τους ποδοσφαιριστές εξαιτίας της ζέστης και της υγρασίας».

Για το αν είναι αρκετές οι επτά μέρες προετοιμασίας στα Χάνια:

«Από το τίποτα καλύτερο είναι οι επτά μέρες. Αν μπορούσε να είναι περισσότερες μέρες, θα ήταν καλύτερα. Το ιδανικό θα ήταν περίπου δέκα μέρες».

Για τη διατροφή που ακολουθεί η ομάδα:

«Εμείς στη Νίκη δεν έχουμε πρόβλημα διατροφής. Οι ποδοσφαιριστές γευματίζουν δύο φορές την ημέρα μαζί. Αυτό είναι ένα κομμάτι που έχουμε υπερκαλύψει. Περισσότερο είναι το θέμα της προπόνησης, ότι μπορούν να δουλεύουν περισσότερο, αλλά και το θέμα της ομοιογένειας, επειδή είναι πάρα πολλές ώρες μαζί. Πιστεύω ότι αυτοί οι δύο τομές κάνουν τη διαφορά».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.