Για δεύτερη νίκη ο Ρήγας με τον νεανικό, αλλά επικίνδυνο Αχιλλέα

Μπορεί ο Αχιλλέας να του έχει κάνει ζημιές στο παρελθόν στην έδρα του, αφού σε τέσσερα ματς για τη Γ’ Εθνική στο Βελεστίνο ο Ρήγας Φεραίος έχει υποστεί δύο ήττες (στις 15/12/13 για το Κύπελλο με 2-3 και στις 16/3/14 με 0-2 για το πρωτάθλημα) κι έχει παραχωρήσει μία ισοπαλία (0-0 στις 26/4/15), αλλά όσο επικίνδυνος βάσει προϊστορίας κι αν φαντάζει ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας δεν παύει να είναι μία ομάδα πολύ νεανική και στα μέτρα του Ρήγα, ο οποίος την Κυριακή στις 16.00 στο Βελεστίνο έχει ως αποκλειστικό στόχο το δεύτερο τρίποντο στο πρωτάθλημα.

Οδηγός για τους γηπεδούχους θα είναι η μοναδική τους νίκη στο πλαίσιο της Γ’ Εθνικής απέναντι στον Αχιλλέα στις 8/11/15 με 2-0 στο Βελεστίνο, αφού και στα τρία ματς στην Πιερία έχουν μία ισοπαλία και δύο ήττες. Επομένως, δικαίως θα χαρακτήριζε κανείς τον Αχιλλέα κακό δαίμονα για τον Ρήγα, αφού η ομάδα του Λάκη Μπακάλη σε επτά αγώνες κατόρθωσε να επικρατήσει μόνο στον έναν σε επίπεδο Γ’ Εθνικής πάντα, καθώς υπάρχει από τον Ιούνιο του 2012 η νίκη με 3-2 για τα μπαράζ ανόδου των πρωταθλητών των ΕΠΣ στην τότε Δ’ Εθνική στο Βελεστίνο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος η ομάδα της Νεοκαισάρειας Πιερίας έχει μόλις πέντε παίκτες στο ρόστερ που είναι πάνω από 22 ετών, δηλαδή τον φορ Μανίκα (36), τον επιτελικό Νάκα (26), τον τερματοφύλακα Σαρρή (32), τον αμυντικό Λαζαρίδη (31) και τον επιθετικό Καμπερίδη (25).

Μέχρι στιγμής έχει πάρει τρεις βαθμούς κόντρα στον ουραγό Εθνικό Φιλιππιάδας με το εντυπωσιακό 4-0, αλλά έχει υποστεί τρεις ήττες από Διαγόρα Σεβαστής, Νίκη και Απόλλωνα Λάρισας, χωρίς να σκοράρει. Είναι ομάδα με επιθετικές αρετές, αλλά με πολλά αμυντικά κενά.

Από την άλλη ο Ρήγας, μετά τη θετική συγκομιδή στα τελευταία δύο παιχνίδια, όπου κατέκτησε τους τέσσερις πρώτους του βαθμούς, επιστρέφει στην έδρα του με σκοπό τη νίκη, που είναι επιτακτική. Οι Βελεστινιώτες ανεβαίνουν διαρκώς αγωνιστικά και τέτοια ματς είναι εκ των ων ουκ άνευ ότι πρέπει να τα κάνουν δικά τους, επιδιώκοντας να ελαχιστοποιήσουν συν τω χρόνω τα νεκρά τους διαστήματα που δίνουν δικαιώματα στον κάθε αντίπαλο και τα οποία έχει διαπιστώσει η τεχνική ηγεσία.

Οι Χατζής (θα κάνει μαγνητική για να φανεί τι έχει), Μπόρας (τράβηγμα μεταξύ προσαγωγού και κοιλιακού, που δεν του επέτρεψε να προπονηθεί καθόλου τη βδομάδα που πέρασε) και Δημητρίου (ανέτοιμος λόγω της εγχείρησης στο γόνατο) θα είναι οι απόντες, όπως φυσικά και ο Κεφαλάς, που αποτελεί παρελθόν. Στην αποστολή θα είναι όλοι οι υπόλοιποι παίκτες, με τον Λάκη Μπακάλη να αποφασίζει ποιους θα κόψει την Κυριακή, ενώ κανονικά υπολογίζεται ο Κέβιν Χύσα για πρώτη φορά φέτος, αλλά και ο Χρήστος Σπαθής, ο οποίος ένιωθε μικροενοχλήσεις.

Ιδιαίτερο στοιχείο του αγώνα θα είναι ότι στον πάγκο του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας θα καθίσει πρώην παίκτρια των Πιερίδων Μουσών και προπονήτρια, Ανθούλα Σαββίδου, η οποία θα έχει την τεχνική καθοδήγηση μαζί με τον γυμναστή τερματοφυλάκων κ. Μήθυμη.

Τέλος, την αναμέτρηση θα διευθύνει ο Ανδρέας Κουφογιάννης από τη Φωκίδα, με βοηθούς τους κ.κ. Καραγιάννη και Καλύβα από τη Φθιώτιδα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.