Για τέταρτη φορά στον τελικό η Γαλλία, 1-0 το Βέλγιο με Ουμτιτί

Με γκολ του Ουμτιτί η Γαλλία νίκησε 1-0 το Βέλγιο και για τέταρτη φορά στην ιστορία της πέρασε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Χωρίς να εντυπωσιάσει η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν βρήκε το γκολ που χρειαζόταν και αφού ήταν εκπληκτικά σταθερή και συμπαγής, επικράτησε με 1-0 του Βελγίου και προκρίθηκε στον τελικό όπου θα βρει μια εκ των Αγγλίας ή Κροατίας. Σε ένα ματς που οι τερματοφύλακες είχαν πολλή δουλειά, το γκολ του Ουμτιτί έκανε τη διαφορά για τη Γαλλία, η οποία επιστρέφει στη διεκδίκηση τίτλου μετά τον χαμένο τελικό του Euro στην έδρα της και φτάνει τους τρεις στις έξι τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις.

Από νωρίς έδωσε χώρο και μπάλα στο Βέλγιο η Γαλλία. Οι Βέλγοι πήραν διαδοχικά κόρνερ στο πρώτο 20λεπτό, πίεσαν και έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 16′ όταν ο Ντε Μπρόινε έδωσε στον Αζάρ αλλά το διαγώνιο αριστερό του σταρ της Τσέλσι πέρασε έξω. Στο 22′ ο Γιορίς πραγματοποίησε εκπληκτική επέμβαση στο αριστερό του Αλντερβάιρελντ. Με το Βέλγιο να έχει σταθερά την κατοχή και να χτίζει επιθέσεις με υπομονή, συνεχίστηκε το πρώτο μέρος στο οποίο η Γαλλία έκανε την πρώτη φάση στο 39′ ο Παβάρ βρέθηκε ολομόναχος στα πλάγια και λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, αλλά νικήθηκε στο τετ-α-τετ με τα πόδια από τον Κουρτουά.

Αν η Γαλλία είχε σχέδιο να αντέξει στο πρώτο και να χτυπήσει στο δεύτερο μέρος, το έκανε τέλεια. Στο 51′ ο Γκριεζμάν εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ουμτιτί νίκησε τον Φελαϊνί στον αέρα και έκανε με κεφαλιά το 1-0. Η ομάδα του Ντεσάν πήρε τα πάνω της και στο 56′ μετά το τακουνάκι από τον Μπαπέ ο Ζιρού δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση, καθώς ανακόπηκε, και στο 60′ ο Μαρτίνεθ έκανε πιο επιθετική την ομάδα του βάζοντας τον Μέρτενς αντί του Ντεμπελέ. Οι Βέλγοι – που είχαν ξανά την κατοχή – βάσισαν πολλά στις σέντρες για τα ψηλά κορμιά και στο 65′ μια τέτοια του Ντε Μπρόινε βρήκε τον Φελαϊνί αλλά ο τελευταίος όχι τον στόχο, με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γιορίς.

Στο 81′ το μακρινό και δυνατό σουτ από τον Βίτσελ αποκρούστηκε με τις γροθιές από τον Γιορίς, ενώ στις καθυστερήσεις παραλίγο να γίνει το 2-0. Ο Εμπαπέ πάσαρε στον Γκριεζμάν που σούταρε μέσα από την περιοχή και δεξιά αλλά ο Κουρτουά μπλόκαρε.

Με ταχύτητα, δυναμισμό και πειθαρχεία στο πλάνο οι Τρικολόρ δεν επέτρεπαν πολλά στους Κόκκινους Διαβόλους, ο οποίοι δεν κατάφεραν ποτέ να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ και το 1-0 έστειλε την ομάδα του Ντεσάν στον τελικό.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Βαράν, Ουμτιτί, Παβάρ, Ερναντές, Καντέ, Ματουιντί (86′ Τολισό), Πογκμπά, Μπαπέ, Γκριεζμάν, Ζιρού (85′ Ν’ Ζονζί).

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Κομπανί, Βερτόνγκεν, Αλντερβαϊρελντ, Ντεμπελέ (60′ Μέρτενς), Βίτσελ, Φελαϊνί (80′ Καράσκο), Τσαντλί (91′ Μπατσουαγί), Ντε Μπρόινε, Αζάρ, Λουκάκου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.