Για το πρώτο επιτακτικό τρίποντο στο Βελεστίνο ο Ρήγας

Ως “τελικός” χαρακτηρίζεται στο στρατόπεδο του Ρήγα Φεραίου η κυριακάτικη (26/11, 15.00) αναμέτρηση κόντρα στον Οπούντιο Μαρτίνου εντός έδρας, στο πλαίσιο της δέκατης αγωνιστικής του τέταρτου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Η ομάδα των Σπαθή – Αλεξίου, τη δεδομένη χρονική στιγμή, βρίσκεται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, με όλους τους ανθρώπους της να έχουν συνειδητοποιήσει στον απόλυτο βαθμό πως το τρίποντο την Κυριακή αποτελεί επιτακτική ανάγκη για πολλούς λόγους.

Οι κυανόλευκοι δεν έχουν γευτεί την χαρά της νίκης από την τρίτη αγωνιστική, όταν και κέρδισαν τον Αμβρυσσέα στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας με 1-2. Έκτοτε, έχουν συγκεντρώσει τρεις βαθμούς σε πέντε αναμετρήσεις, συγκομιδή, η οποία δεν ικανοποιεί κανέναν στο Βελεστίνο.

Παράλληλα, ο Οπούντιος είναι μία ομάδα που έχει θέσει τους ίδιους αγωνιστικούς στόχους με τον Ρήγα, δηλαδή την παραμονή στην κατηγορία, με τις νίκες σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις να θεωρούνται… “εξάποντα”.

Ακόμη, ο Ρήγας επιβάλλεται να κερδίσει το πρώτο του παιχνίδι στο Βελεστίνο, με στόχο να ξεκινήσει ένα νικηφόρο σερί στο γήπεδό του, από ‘δω και στο εξής. Αποτελεί “άγραφο νόμο” του ποδοσφαίρου, άλλωστε, πως αν θέλει μία ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία, οφείλει να εκμεταλλευτεί την έδρα της.

Και, μέχρι στιγμής, ο Ρήγας δεν έχει καταφέρει να το πράξει, καθώς έχει συγκεντρώσει μόλις έναν βαθμό σε τρεις αναμετρήσεις στο Βελεστίνο (ισοπαλία την περασμένη Κυριακή με τον Αστέρα Ιτέας, ήττες από ΝΠΣ Βόλος και Βελούχι).

Η εβδομάδα που διανύουμε κύλησε δίχως προβλήματα στο στρατόπεδο του Ρήγα Φεραίου, με παίκτες και προπονητές να προπονούνται σε “φουλ” ρυθμούς, ενώ το Σάββατο (25/11), όπως συνέβη και την Παρασκευή, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην τακτική, τα τελειώματα των φάσεων και τα στημένα, με το τεχνικό τιμ της ομάδας να έχει σχηματίσει μία αρκετά ολοκληρωμένη εικόνα από τον Οπούντιο.

Αυτό που συζητιέται από τους Σπαθή, Αλεξίου και Γάτο είναι πως θα πρέπει επιτέλους ο Ρήγας να εκμεταλλευτεί τις καλές του εμφανίσεις, όπως της περασμένης Κυριακής κόντρα στον Αστέρα Ιτέας, και να “μαζεύει” τρίποντα, δίχως να χαρίζει βαθμούς από προσωπικά λάθη ή ατυχία.

Όσον αφορά το κομμάτι των απουσιών, εκτός παραμένουν οι προσφάτως στρατευμένοι Μπόρας και Γεωργατζής και ο τραυματίας Σπαθής, που θα καθίσει στο πλάι του Γιώργου Γάτου, στην άκρη του πάγκου του Ρήγα, ως προπονητής. Μόνιμο πρόβλημα ο Καρακώστας που τίθεται εκτός ομάδας, λόγω επαγγελματικών του υποχρεώσεων. Αντίθετα, επιστρέφει ο Αλεξίου, που εξέτισε την τιμωρία του, και ο Παπαγεωργίου, ο οποίος πήρε χρόνο συμμετοχής κόντρα στον Αστέρα Ιτέας, δεν πονάει κι ενδέχεται να πάρει ακόμα και φανέλα βασικού την προσεχή Κυριακή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.