Γιορτή αθλητικού Τουρισμού το Skiathos Palace Cup

Πετυχημένη για μία ακόμη φορά η ιστιοπλοϊκή διοργάνωση

Mε τις καλύτερες αναμνήσεις έφυγαν από τη Σκιάθο οι αθλητές και οι επισκέπτες στον ιστιοπλοϊκό αγώνα Skiathos Palace Cup που έγινε το τριήμερο 6-8 Μαΐου, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και πλέον αποτελεί θεσμό για τον αθλητικό τουρισμό της χώρας, όπως τονίζουν οι διοργανωτές.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι Κουκουναριές αποτέλεσαν το ιδανικό σκηνικό για να διεξαχθεί ο αγώνας τύπου match race, και σε συνδυασμό με τον υπέροχο καιρό αλλά και τη συμμετοχή σπουδαίων αθλητών, ικανοποίησαν στο έπακρο τους φίλους του αθλήματος και πρόσφεραν συναρπαστικό θέαμα στους κατοίκους του νησιού.

Το Skiathos Palace Cup αποτέλεσε την τρίτη στάση του Hellenic Match Racing Tour, και το επίπεδο του αγώνα ήταν πραγματικά υψηλό με έντονο συναγωνισμό, αποτελώντας μια πραγματική διαφήμιση για το άθλημα αλλά και το μαγικό νησί της Σκιάθου.

Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η Omicron Sailing Team του Βασίλειου Γουργιώτη, εξασφαλίζοντας παράλληλα και την συμμετοχή της στο μεγάλο τελικό της Αθήνας τον προσεχή Σεπτέμβριο. Δεύτερη ήταν η Lucas Sailing Team του Γεώργιου Παναγιωτίδη και τρίτη η Navlomenoi Sailing Team του Ρωμύλου Πολιτόπουλου.

Εκτός από τους νικητές και άλλοι σπουδαίοι ιστιοπλόοι μετείχαν στον αγώνα, όπως η Μαρία Μπόζη, με μετάλλια σε κορυφαίους διεθνείς αγώνες, η οποία συνεργάστηκε με τον Νικόλαο Παπαγεωργίου, έμπειρο προπονητή και γνώστη του match race, καθώς και οι Γιώργος Παναγιωτίδης της Lucas Team και Βασίλειος Γουργιώτης, πολυπρωταθλητής στα 420 και 470, skipper της Omicron Sailing team.

Όπως επισημαίνεται, το Skiathos Palace Cup έκλεψε την παράσταση με όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις αλλά και την παραμονή στο πολυτελές ξενοδοχείο Skiatthos Palace, μεγάλο χορηγό του αγώνα. «Οι ανακαινισμένοι χώροι του, το επίπεδο του service, η θέα που έκοβε την ανάσα και η ιδανική τοποθεσία επάνω από τις Κουκουναριές, έκαναν ιδανική την παραμονή στη Σκιάθο και μάγεψαν τους ιστιοπλόους και τους επισκέπτες του SKIATHOS PALACE και όλοι συμφώνησαν ότι θα επιστρέψουν και πάλι στο νησί» υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά.

Μεταξύ αυτών ο TV presenter και επιχειρηματίας Λάκης Γαβαλάς που μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Σκιάθο: «Είμαι ενθουσιασμένος που βρέθηκα σε ένα από τα πιο υπέροχα μέρη της Ελλάδας, τη Σκιάθο. Το νησί της Σκιάθου μπορεί να φιλοξενήσει υψηλού επιπέδου τουρισμό στο υπέροχο Skiathos Palace. To Skiathos Palace Cup και η Αριστέα Δερβένη που τα εμπνεύστηκε, μου έδωσαν την ευκαιρία να βρεθώ στη Σκιάθο και απολαύσω τον ξεχωριστό αυτό ιστιοπλοϊκό αγώνα. Τι πιο ωραίο να κάνεις ιστιοπλοΐα σε καταγάλανα νερά, σε γαλάζιο ουρανό και συνοδεία με πάπιες και κύκνους. Είμαι ευτυχισμένος που είμαι Έλληνας και απολαμβάνω τέτοιες στιγμές στη ζωή μου».

Ο αγώνας αποτελεί συνδιοργάνωση του Ναυτικού Ομίλου Σκιάθου με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δημοτικό Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας Δήμου Σκιάθου. Γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.