Γκαράστας: «Με ρώτησε ο Γκομέλσκι για τον τελικό του 87»

Μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε Λιθουανία και Ρωσία για το αν έγινε κάτι ύποπτο πριν τον τελικό Ελλάδα-ΕΣΣΔ το 1987, ο Βλάντας Γκαράστας έδωσε την δική του οπτική για όσα συνέβησαν, μιλώντας σε λιθουανική ιστοσελίδα. Μέλος του επιτελείου της Σοβιετικής Ένωσης σε εκείνη τη διοργάνωση, αλλά και head coach στο EuroBasket 1989, ο 89χρονος παλαίμαχος προπονητής κατέθεσε τη δική του οπτική.

Συγκεκριμένα φέρεται να δήλωσε τα εξής: «Πριν από τον τελικό, ο Αλεκάντερ Γκομέλσκι με πλησίασε και μου είπε πως οι Έλληνες Κομμουνιστές τον ενημέρωσαν ότι υπάρχουν άτομα ανάμεσά μας, που θα πουλήσουν το παιχνίδι. Με ρώτησε κιόλας τι σκέφτομαι γι’ αυτό. Του απάντησα πως δεν πιστεύω ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει, ότι όλοι οι παίκτες μας είναι τίμιοι. Με ξαναρώτησε: «Μήπως ο Βάλντις Βάλτερς;» και του είπα ξανά πως «όχι, δεν μπορεί»! Εκεί τελείωσε η συζήτηση, αλλά καλώς ή κακώς δημιουργήθηκαν αμφιβολίες».

Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται πως ακόμη ένα αναπάντεχο συμβάν έγινε, όταν ο Αλεκσάντερ Γκομέλσκι εξαφανίστηκε αιφνιδιαστικά από την τελευταία ομαδική σύσκεψη που είχαμε, λίγη ώρα πριν από την έναρξη του τελικού.

Πάνω σε αυτό, Βάλντας Γκαράστας σημείωσε: «Ήταν το coaching meeting, πριν φύγουμε από το ξενοδοχείο για το γήπεδο. Μιλούσε ο Αλεκσάντερ Γκομέλσκι, όταν ξαφνικά κάποιος ήρθε και τον πήρε τηλέφωνο. Δεν γύρισε μετά από αυτό. Μέχρι την στιγμή, περίπου πενήντα λεπτά πριν από τον αγώνα, που έπρεπε να φύγουμε για το γήπεδο».

Ενώ αναφορικά με την τακτική προσέγγιση του αγώνα, σημείωσε πως: «Πρώτα απ’ όλα, ο Αλεκσάντερ Γκομέλσκι είπε στον Σαρούνας Μαρτσουλιόνις να μαρκάρει τον Νίκο Γκάλη. Ποτέ δεν θα έβαζα τον καλύτερο παίκτη μου να μαρκάρει τον καλύτερο του αντιπάλο. Αν δεν κάνω λάθος κιόλας, ο Σαρούνας αποβλήθηκε με πέντε φάουλ, δεν μπορούσε να σταματήσει τον Νίκο Γκάλη».

Sport24.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.