Γκουγκουτούδης: Να κεφαλοποιήσουμε το διπλό στην Καλαμπάκα με τον ΑΟΚ Βέροιας

Το ότι η προσπάθεια των παικτών του για την παραμονή στη Γ’ Εθνική δεν ολοκληρώθηκε ακόμα, αλλά στο τέλος η χρονιά θα είναι πετυχημένη, τόνισε με δηλώσεις του τη εκπομπή “Αθλητισμός χωρίς όρια” στον Sport Fm 89,5, ο προπονητής της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου, Παναγιώτης Γκουγκουτούδης, που φυσικά αναφέρθηκε στην αναμέτρηση της Κυριακής στο ΕΑΚ (17.00) με αντίπαλο τον ΑΟΚ Βέροιας.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το αν ο Ολυμπιακός «πήρε μπροστά» πιο αργά απ’ ό,τι αναμενόταν:

“Δε θα το έλεγα έτσι ακριβώς. Ξέραμε ότι θα ήταν μια χρονιά-μαραθώνιος κι η προσπάθεια έχει τον χαρακτήρα της υπομονής. Η ομάδα δούλευε και δουλεύει ακόμα, ώστε να αποδίδει καλό μπάσκετ κι από ‘κει και πέρα τα αποτελέσματα το δείχνουν. Έχω φέτος την ευτυχία να προπονώ μία ομάδα με εξαιρετικούς χαρακτήρες. Τα νέα παιδιά δημιουργούν ένα πολύ καλό κλίμα φέτος, έχοντας δίπλα τους και σημαντικές προσωπικότητες, όπως αυτή του Δημήτρη του Μπόγδανου. Το κλίμα είναι άριστο κι αυτό αποτυπώνεται ακόμα και στις ήττες γιατί δοκιμάζεται στα δύσκολα αποτελέσματα, όχι στα εύκολα. Στα δύσκολα είμαστε όλοι καλά κι όταν δοκιμάστηκε η ομάδα κι έπρεπε να δείξει χαρακτήρα, πιστεύω ότι οι παίκτες απέδειξαν ότι αξίζουν να αγωνίζονται στις εθνικές κατηγορίες”.

Για τις νίκες με Μελίκη και Καλαμπάκα:

“Από την αρχή της χρονιάς, είχαμε στοχεύσει κάποια παιχνίδια. Μεταξύ αυτών, ήταν και αυτά τα δύο. Ήταν παιχνίδια που είχαν χαρακτήρα τελικού για εμάς, δεδομένου ότι είναι ομάδες που έχουμε τους ίδιους στόχους και είναι έμπειρες. Σε αντίθεση με εμάς, εκείνες έχουν χρόνια στην κατηγορία. Η νίκη με την Καλαμπάκα ήταν πολύ σημαντική, δεδομένων των δυσκολιών και δεδομένης της πολύ δύσκολης έδρας που έχει. Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα, όμως, η προσπάθεια. Για να ολοκληρωθεί, έχει ακόμα πολύ δρόμο, δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα. Ο στόχος μας, από την αρχή, ήταν ξεκάθαρος κι ευελπιστώ ότι μέχρι το τέλος θα είμαστε πετυχημένοι”.

Για το προσεχές παιχνίδι με τον ΑΟΚ Βέροιας στο ΕΑΚ:

“Εμείς εξετάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, αυτό είναι δεδομένο, αρχής γενομένης από το ματς της Κυριακής, το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι, έτσι ώστε να κεφαλοποιήσουμε τη νίκη μας, κόντρα στην Καλαμπάκα. Θα είναι μία πολύ σημαντική νίκη, το παιχνίδι δεν είναι καθοριστικό, αλλά μπορεί να θεωρηθεί πολύ σημαντικό. Θα ήθελα να απευθύνω ένα κάλεσμα προς τον φίλαθλο κόσμο του Ολυμπιακού να έρθει να μας βοηθήσει, όπως έκανε και στο προηγούμενο παιχνίδι, κι η βοήθειά του έπιασε τόπο. Φάνηκε αυτό. Σε αυτές τις κατηγορίες, το πολύ σημαντικό είναι να μείνει αλώβητη η έδρα, απέναντι στις ομάδες, τις οποίες θέλεις να έχεις από κάτω. Είμαστε όλοι ετοιμοπόλεμοι”.

Για το αν είναι θετικό ή αρνητικό το γεγονός πως ο Ολυμπιακός θα κάνει το ρεπό του την τελευταία αγωνιστική:

“Εγώ, όπως το αντιλαμβάνομαι, είναι στα συν, γιατί θα πρέπει από πριν να έχεις προκαθορίσει το μέλλον σου. Αν κάνεις τη δουλειά σου όπως πρέπει κι εκεί που πρέπει, δεν απασχολείς τον εαυτό σου, την ομάδα σου, με το τι θα κάνουν οι άλλοι”.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά νέα, άπαντες είναι ετοιμοπόλεμοι, ενόψει Κυριακής. Μεσοβδόμαδα, μόνο το μεγάλο «ατού» των ερυθρολεύκων, ο Δημήτρης Μπόγδανος, διαμαρτυρήθηκε για κάποιες ενοχλήσεις στον ώμο του, αλλά ακολουθεί φυσιοθεραπείες και θα αγωνιστεί στο προσεχές παιχνίδι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.