Γνώρισαν το μπάσκετ με αμαξίδιο τα παιδιά του 6ου ΓΕΛ Βόλου

Σε συνεργασία με τον ΑΣ Αργοναύτες Βόλου

Γνωριμία με τα αθλήματα ΑμεΑ είχαν τα παιδιά του 6ου ΓΕΛ Βόλου, καθώς πραγματοποίησαν αγώνα μπάσκετ με αναπηρικά αμαξίδια σε συνεργασία με την ερασιτεχνική αθλητική ομάδα Α.Σ. Αργοναύτες που δραστηριοποιείται στο χώρο του αθλητισμού και στο συγκεκριμένο άθλημα, αλλά και στη σκοποβολή, το πινγκ πονγκ, το τένις, και τo μπότσια.

Ήταν η δεύτερη από μία σειρά δράσεων στο πλαίσιο του προγράμματος σχολεία πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα για τα άτομα με αναπηρία.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1974 με την πρωτοβουλία κάποιων παιδιών, ενώ τονίζουν ότι υπάρχουν 18 ομάδες μπάσκετ ΑμεΑ, και συμπληρώνουν ότι ευτυχώς κάποιες από αυτές ανήκουν και σε μεγάλους ομίλους και το γήπεδο όπως και οι κανόνες είναι ίδιοι με εκείνους στα αθλήματα για αρτιμελείς. Επίσης μπορεί να συμμετάσχει μέχρι ένας αρτιμελής αθλητής σε κάθε ομάδα, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα είναι σε αμαξίδιο, όπως επίσης και γυναίκες καθώς δεν υπάρχουν αντίστοιχες ομάδες μπάσκετ. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος των αμαξιδίων είναι υπέρογκο και η ανανέωσή τους δύσκολη καθώς τα αμαξίδια είναι διαφορετικά από τα καθημερινά και προσαρμόζονται στον σωματότυπο του κάθε αθλητή.

«Το να αθλείται κάποιος με αναπηρικό αμαξίδιο είναι αρκετά δύσκολο αλλά αν το αγαπάς μπορείς να το κάνεις» υποστήριξε ο κ. Δημήτρης Μπαρμπαγεωργόπουλος, αρχηγός της ομάδας, ο οποίος μίλησε στους μαθητές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις προσπάθειές τους να ανταπεξέλθουν με αξιοπρέπεια. Τόνισε τις διαφορές ανάμεσα σε Ελλάδα και άλλες χώρες του εξωτερικού σε σχέση με τις αθλητικές υποδομές που υπάρχουν για τα άτομα με αναπηρία, αλλά και την ανάγκη να γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό το άθλημα και να απολαμβάνει μεγαλύτερης υποστήριξης από το κοινό και την πολιτεία.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση του 6ου ΓΕΛ Βόλου, οι μαθητές βίωσαν την εμπειρία της προσπάθειας να παίξεις μπάσκετ όντας σε αναπηρικό αμαξίδιο, καθώς τους δόθηκε η ευκαιρία να παίξουν ένα φιλικό παιχνίδι με τους καλαθοσφαιριστές των Αργοναυτών. Σημειώνει δε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση τα εξής: «Το διασκέδασαν με την ψυχή τους και μέσα από αυτή την εμπειρία συνειδητοποίησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές με αναπηρία, αλλά και ένιωσαν τη χαρά της συμμετοχής στο άθλημα που αγαπάνε ακόμα και κάτω από τη συνθήκη που διαμορφώνει η αναπηρία. Τους ευχαριστούμε θερμά για αυτή την αξέχαστη στιγμή! Η αναπηρία λοιπόν δεν αποτελεί εμπόδιο ούτε στον Αθλητισμό όταν όμως κι η Πολιτεία επιτελεί σωστά το ρόλο της και δεν παραβιάζει τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία»!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.