Γνώρισε προπονητές και παίκτες της Νίκης ο Παντελής Πρόγκνι

Ο 44χρονος Αλβανός στην καταγωγή και προσωπικός φίλος του α’ αντιπροέδρου της Δ.Ε. ποδοσφαίρου Νίκου Ιμεράι, Παντελής Πρόγκνι, είναι ο νέος έμμισθος γενικός αρχηγός της Νίκης.

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο ως αμυντικός από τη Βαλμπόνα της Αλβανίας στη δεύτερη κατηγορία και στη συνέχεια αγωνίστηκε στη Φλαμουρτάρι και στην Παρτιζάν Τιράνων στην Α’ Εθνική της γειτονικής χώρας και ήταν μέλος των μικρών εθνικών ομάδων. Εντούτοις σταμάτησε το ποδόσφαιρο νωρίς, με τον ίδιο να θεωρεί ότι γνωρίζει το αντικείμενο και πως μπορεί να προσφέρει με τις γνώσεις του στη Νίκη. Στο παρελθόν βοήθησε εξωδιοικητικά την Παρτιζάν Τιράνων για έξι μήνες.

Στην Ελλάδα βρίσκεται την τελευταία περίπου εικοσαετία, ασχολούμενος επαγγελματικά εκτός ποδοσφαίρου, όπως ως διευθυντικό στέλεχος σε ξενοδοχείο στη Σκόπελο, ενώ μιλάει πέντε γλώσσες, τη μητρική του, τα ελληνικά, τα αγγλικά, τα ιταλικά και τα νορβηγικά. Παράλληλα, έχει σπουδάσει και οικονομικές επιστήμες. Μάλιστα για τα ελληνικά λέει ότι είχε την τύχη να μάθει μία από τις πιο πλούσιες, παλαιότερες και πιο περίπλοκες γλώσσες δωρεάν, μέσα από την καθημερινή επικοινωνία όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στη χώρα μας.

Ο Παντελής Πρόγκνι βρέθηκε χθες Παρασκευή (29/12) στο Πανθεσσαλικό κι αφού μίλησε για πρώτη φορά με τους παίκτες και τους προπονητές στ’ αποδυτήρια, στη συνέχεια παρακολούθησε την προπόνηση.

Εκεί τον συνάντησε το Magnesiasports, τονίζοντάς μας τα εξής:
«Είμαστε σε φάση γνωριμίας ακόμη με όλους μέσα στην ομάδα, αλλά αυτό που θεωρώ ότι αξίζει να σημειωθεί είναι πως θα υπάρχει μία κοινή γραμμή ανάμεσα σε διοίκηση, προπονητές και παίκτες και θα δείξουμε τα δόντια μας στον οποιονδήποτε αντίπαλο, χωρίς να υποτιμήσουμε κανέναν και τιμώντας τη βαριά φανέλα της Νίκης Βόλου. Μας περιμένει πολλή δουλειά και μόνο δουλειά, ξεκινώντας από μας και φτάνοντας στον τελευταίο παίκτη.

Ο ρόλος μου θα είναι βοηθητικός. Θα είμαι πάντα εκεί που θα χρειαστεί. Θα είμαι με την ομάδα κι ό,τι έχει να κάνει με το καλό της ομάδας. Θα είμαστε ομάδα. Αυτό τα λέει όλα. Όποιος κάνει τη δουλειά του σωστά, θα είναι αυτός που θα τιμηθεί κι αυτός που θα κάνει ζημιά στην ομάδα, σίγουρα αυτή θα του φερθεί ανάλογα. Εγώ δεν έχω με κανέναν τίποτα και ο σκοπός όλων μας είναι ο ίδιος. Όποιος μας βοηθήσει θα τον βοηθήσουμε. Όποιος μας κάνει ζημιά κάνει ζημιά στον εαυτό του, γιατί από μας θα φύγει με ένα μαύρο βιογραφικό.

Εγώ θα είμαι όσο πιο επαγγελματίας γίνεται. Η διοίκηση έχει κάνει καταπληκτική δουλειά και τους βλέπω μέρα-νύχτα να τρέχουν για τη Νίκη. Το ίδιο θα κάνω και εγώ, αλλά εγώ δεν έχω προσφέρει ακόμη τίποτε, ενώ εκείνοι ήδη πάρα πολλά. Απ’ αυτούς θα μάθω, για να κάνω καλύτερα τη δουλειά μου. Μόνος μου δεν μπορώ να κάνω τίποτα, μόνο μαζί τους».

Να σημειωθεί ότι ο Παντελής Πρόγκνι θα κάθεται κατά πάσα πιθανότητα και στον πάγκο της Νίκης στα επίσημα παιχνίδια.

Κανονικά ο Ντόλγκι
Κανονικά από σήμερα Παρασκευή μετέχει στις προπονήσεις της Νίκης ο Ντόλγκι, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τον Γενιτσαρίδη, όχι όμως και με τον Γιάκοβλεφ, που θα αποτελέσει παρελθόν. Ο Αλέκος Αναστασίου βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση, όπως έδειξε και στο δίτερμα, ενώ ο Παπαδήμας δεν μπορεί να μπει ακόμη στο φουλ πρόγραμμα με την υπόλοιπη ομάδα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.