Γραμμένος: «Δεν κοστίζει τόσο τo VAR»

Ο Βαγγέλης Γραμμένος ανέφερε πως έχουν ζητηθεί στοιχεία για τις καταγγελίες για ΠΑΟΚ και Ξάνθη, αναφέροντας πως είναι αποκλειστικής αρμοδιότητα της ΕΕΑ, μιλώντας στην εκπομπή «Δίκη στο Open».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ αρχικά μίλησε για τη γραμμή του offside και το κόστος του VAR. «Δεν είχε προβλεφθεί από τη διακήρυξη, την οποία η ΕΠΟ από την αρχή δεν είχε λάβει γνώση. Την προκήρυξη την έκανε το υπουργείο ψηφιακής πολιτικής, στη συνέχεια μπήκαμε στη συζήτηση αλλά είχε προχωρήσει το θέμα. Δεν υπήρχε πιστοποιημένη από τη ΦΙΦΑ γραμμή όταν έγινε προκήρυξη. Η πιστοποίηση έγινε τον Σεπτέμβριο του 2019 άρα μέχρι τότε δεν μπορούσε να γίνει χρήση. Δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη αν δεν πιστοποιηθεί από τη ΦΙΦΑ. Έχουμε προχωρήσει τις συζητήσεις με την εταιρεία, έχουμε την κοστολόγηση και τις επόμενες ημέρες θα έχουμε επαφή με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, θα δώσουμε το κόστος για να δούμε με αν είναι εφικτό να μπει μέσα στην όλη διαδικασία. Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής θα το πληρώσει και οι Έλληνες φορολογούμενοι» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

Στην ερώτηση ποιος πρέπει να πληρώσει τη γραμμή του οφσάιντ, απάντησε: «Προφανώς το ποδόσφαιρο πρέπει να την πληρώσει. Είτε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είτε το υπουργείο εφόσον δεν μπορεί η ΕΠΟ».

Για τις καταγγελίες για τις σχέσεις ΠΑΟΚ – Ξάνθης: «Είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας της ΕΕΑ. Θα συνδράμει η Επιτροπή Αδειοδότησης. Μας έχουν ζητηθεί στοιχεία και θα συνδράμουμε. Είμαι πολύ προσεκτικός σε αυτά τα ζητήματα».

Επίσης, ο Βαγγέλης Γραμμένος, αποκάλυψε ότι ο διάδοχος του Βίτορ Περέιρα στην ΚΕΔ, το ερχόμενο καλοκαίρι που λήγει το συμβόλαιο του Πορτογάλου, θα είναι Έλληνας, «εκτός αν οι διεθνείς Ομοσπονδίες επιλέξουν αλλιώς…».

«Η Επιτροπεία της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ δεν θα υπάρχει όταν θα φύγω από την ΕΠΟ. Θα σας πω αυτό που ειπώθηκε δημοσίως, ότι στο τέλος Ιουλίου οι διεθνείς ομοσπονδίες, έτσι όπως εκφράζονται από τους εκπροσώπους τους, θα έχουν αποχωρήσει. Λήγει και η σύμβαση του Περέϊρα, προφανώς και ο επόμενος αρχιδιαιτητής θα είναι Έλληνας εκτός και αν οι διεθνείς ομοσπονδίες επιλέξουν αλλιώς… Η πρόθεση η δική μας είναι να είναι Έλληνας…» είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε ακόμη:

Στα επεισόδια στον τελικό του Βόλου: «Μη ρωτάτε εμένα για τα γεγονότα του Βόλου. Εκλέχτηκα μετά από τον συγκεκριμένο τελικό. Όχι μομφή σε αυτή την ΕΠΟ για τον τελικό του Βόλου. Η θέση τούτης της διοίκησης ήταν, είναι και θα παραμένει ότι ο τελικός πρέπει να γίνεται με φιλάθλους. Μου είναι ακατάληπτο και ακατανόητο ότι η ΕΠΟ δεν μπορεί να διοργανώσει έναν τελικό Κυπέλλου Ελλάδας με κόσμο».

Στα χειραγωγημένα παιχνίδια: «Τώρα πάει να γίνει ένα άλλο νομικό πλαίσιο με την Επιτροπή Καθοδήγησης. Όταν συνεδριάσει, θα συνεδριάσει όμως… Υπάρχει πειθαρχικό πλαίσιο που βασίζεται στην απόδειξη και όχι στην πιθανολόγηση. Γίνονται σεμινάρια από την ΕΠΟ απλά δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Εκθέσεις της Sportradar έρχονται. Ξέρετε ότι αυτές οι αναφορές πηγαίνουν και στους εισαγγελείς. Εκεί τι γίνεται. Υπάρχει ποινικό πλαίσιο; Γιατί δεν τιμωρούνται;».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.