Γραμμή οφσάιντ στο VAR από τα play offs με 950 ευρώ ανά ματς

Συζητήθηκε και εγκρίθηκε στη σημερινή γενική συνέλευση της ΕΠΟ η επίσπευση των διαδικασιών για την εφαρμογή της γραμμής οφσάιντ του VAR στα play offs, στα play out, στους ημιτελικούς και ασφαλώς στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

To κόστος θα ανέρχεται στα 950 ευρώ ανά παιχνίδι και θα επιβαρύνει τις ομάδες (περίπου 5.000 ευρώ συνολικά για την πρώτη εξάδα). Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί και στην αυριανή συνεδρίαση της Superleague και να “επικυρωθεί” η συμφωνία των ομάδων για την αξιοποίηση του “έξτρα” προγράμματος για την… περιβόητη γραμμή οφσάιντ στο VAR, για την οποία ουδείς έχει αναλάβει την ευθύνη και έχει εξηγήσει αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους δεν συμπεριλήφθηκε στο αρχικό “πακέτο” συμφωνίας με την ανάδοχο εταιρεία το προηγούμενο καλοκαίρι.

Στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΠΟ εγκρίθηκε και η έκτακτη γενική συνέλευση της 27ης Μαρτίου, προκειμένου να επικυρωθεί η τροποποίηση του άρθρου σύμφωνα με το οποίο οι εκλογές γίνονται μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ουσιαστικά θα ανάψει και τυπικά το “πράσινο φως” για τη διεξαγωγή τους τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο (θα αποφασιστεί εν καιρώ πότε ακριβώς).

Το δελτίο Τύπου της ΕΠΟ αναφέρει: «Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας παρόντων του εντεταλμένου εκπροσώπου των FIFA/UEFA κ. Χέμπερτ Χούμπελ, του εκπροσώπου της UEFA κ. Μάριου Γεωργίου και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ε.Π.Ο. στις 27 Μαρτίου 2020 και ώρα 10πμ, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, προκειμένου να τροποποιηθεί το άρθρο 9 του Παραρτήματος Γ’ του καταστατικού της Ομοσπονδίας και οι επικείμενες αρχαιρεσίες να διεξαχθούν έως τις 31 Ιουλίου 2020, όπως έχει συμφωνηθεί με τις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές. Στην ίδια Γενική Συνέλευση θα εκλεγούν νέα αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο.

Ενεκρίθη η πραγματοποίηση προπονητικού camp της Εθνικής Ομάδας των Ανδρών στην Ολλανδία, στο διάστημα 24-29 Μαΐου 2020, στο πλαίσιο του φιλικού αγώνα με τους «Οράνιε» στο Enschede στις 28 Μαΐου, αλλά και της προετοιμασίας της για τους αγώνες του UEFA Nations League, που αρχίζει τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Ενεκρίθη η αποστολή συμπληρωματικού αιτήματος προς το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, με αντικείμενο την αύξηση του αριθμού των αγώνων που προβλέπονται στη σύμβαση του έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Ελληνικού Ποδοσφαίρου με σύγχρονα ψηφιακά μέσα ΤΠΕ» για τη χρήση του συστήματος Video Assistant Referee. Το αίτημα αφορά στους αγώνες της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος και στη διαδικασία πιστοποίησης διαιτητών και γηπέδων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.