Γρομητσάρης: «Oι ποδοσφαιριστές πληρώνουν το μεγαλύτερο τίμημα στο τέλος»

Ο αμυντικός της Νίκης Βόλου σχολιάζει στο «Magnesiasports» τη διακοπή του πρωταθλήματος της Super League 2

H Super League 2 έχει διακόψει την αγωνιστική δράση της, ζητώντας δικαιότερη κατανομή των χρημάτων που προκύπτουν από τη φορολόγηση των κερδών του Στοιχήματος, ανάμεσα στις Λίγκες, με τον υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη ν’ απαντά ότι αν δεν αρχίσουν και πάλι τα παιχνίδια, δεν πρόκειται να γίνει κανένας διάλογος με τις ΠΑΕ. Στην αναμονή για τις εξελίξεις βρίσκεται και η Νίκη Βόλου, με τον Χρήστο Γρομητσάρη να σχολιάζει στο «Magnesiasports» ότι στο τέλος οι ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που πληρώνουν το μεγαλύτερο τίμημα…

Όταν μειώνονται τα έσοδα, πώς θα καλυφθούν τα ήδη προϋπολογισμένα έσοδα, θ’ αναρωτηθεί κανείς… Μάλιστα, σε ένα πρωτάθλημα όπως αυτό της Super League 2, δύσκολα μπορεί να γίνει σαφής προγραμματισμός, αφού όπως τονίζει και ο Χρήστος Γρομητσάρης: «Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε θέμα με το πρωτάθλημα. Δεν έχει αρχίσει ποτέ στην ώρα του, άλλες φορές διακόπτεται λόγω τηλεοπτικών, τώρα διακόπηκε λόγω αλλαγής του ποσού που προκύπτει από τη φορολόγηση των κερδών του στοιχήματος».

Τονίζει λοιπόν ο αμυντικός της Νίκης Βόλου: «Η Β’ Εθνική αξίζει να πάρει περισσότερα λεφτά (σ.σ. 70 χιλιάδες ευρώ αντιστοιχούν πλέον σε κάθε ΠΑΕ σύμφωνα με τις αλλαγές στο ποσοστό…), γιατί και με αυτά τα λεφτά το ποδοσφαιρικό της προϊόν θα γίνει καλύτερο. Είναι λίγα τα χρήματα και είναι μεγάλη η διαφορά με τα χρήματα που θα πάρουν οι ομάδες της Super League και εκεί υπάρχει αδικία. Η αναβάθμιση του ποδοσφαιρικού προϊόντος μπορεί να προκύψει από συλλογική προσπάθεια. Γι’ αυτό είχαμε και την τελευταία ποδοσφαιρική αναδιάρθρωση, αλλά είχαμε αντίθετα αποτελέσματα».

-Και τελικά την πληρώνουν οι ποδοσφαιριστές και οι εργαζόμενοι;

«Σίγουρα αυτοί που πληρώνουν το μεγαλύτερο τίμημα είναι ποδοσφαιριστές. Η πλειοψηφία των Ελλήνων ποδοσφαιριστών απαρτίζει τη Super League 2. Oι περισσότεροι μάλιστα ποδοσφαιριστές της κατηγορίας παίρνουν και ελάχιστα χρήματα, και πολλές φορές δεν τα παίρνουνε κιόλας! Το ίδιο ισχύει και για πολλούς υπαλλήλους των ΠΑΕ».

-Όσον αφορά τον ΠΣΑΠΠ προφανώς παρακολουθεί το θέμα, έχοντας βγάλει και ανακοίνωση (σ.σ. ο Χρήστος Γρομητσάρης είναι ειδικός γραμματέας του Συνδέσμου).

«Συζητάμε και όλοι πρέπει να βάλουμε το λιθαράκι μας ώστε να βρεθεί λύση σ’ αυτήν την κατάσταση».

Αναγκαστικά λοιπόν για μία ακόμη φορά ΠΑΕ, προπονητές και παίκτες περιμένουν τις εξελίξεις στη Super League 2, με τις πιθανότητες να έχουμε πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο να είναι μοιρασμένες.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.