H δικαίωση του Ζαν Ουάνγκα προκαλεί προβληματισμό σε αρκετές ΠΑΕ…

Κάθε λόγο έχει να πανηγυρίζει ο Ζαν Ουάνγκα (στη φωτογραφία ως παίκτης του Αιγάλεω)
Ψάχνουν να βρουν χρωστούμενα από προηγούμενα ΑΦΜ!

Μόνο ως απόφαση-σταθμός μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ υπέρ του Καμερούνιου ποδοσφαιριστή Ζαν Ουάνγκα, καθώς το αρμόδιο όργανο αποφάσισε ότι η νυν ΠΑΕ Τρίκαλα πρέπει να καταβάλει χρήματα στον παίκτη, έστω και αν οι οφειλές προέκυψαν από ΠΑΕ με διαφορετικό ΑΦΜ…

Συγκεκριμένα το Διαιτητικό Δικαστήριο θεωρεί ότι η νέα ΠΑΕ Τρίκαλα αποτελεί διάδοχο της παλαιάς (τον ΑΟΤ του 2006), έστω και αν η νυν αθλητική εταιρεία προέκυψε μετά τη χρήση του ΑΟ Φλαμουλίου! Μπορεί το ΑΦΜ λοιπόν ν’ αλλάξε από τότε αλλά η νυν ΠΑΕ χρησιμοποιεί τα ίδια σύμβολα και χρώματα, το ίδιο γήπεδο, ενώ ακόμη και οι φίλαθλοι είναι εν πολλοίς οι ίδιοι!

Επειδή αρκετοί σύλλογοι είχαν βρει πλέον τον δρόμο ν’ αποφεύγουν οφειλές παρελθόντων ετών και προηγούμενων διοικήσεων απλά αλλάζοντας το ΑΦΜ και κάνοντας συγχωνεύσεις, η FIFA αυστηροποίησε αρκετά το νομοθετικό πλαίσιο υπέρ των παικτών, και έτσι ήρθε το αποτέλεσμα της δίκης για τον Ζαν Ουάνγκα. Σ’ αυτήν την περίπτωση, ο Καμερούνιος ποδοσφαιριστής και κάθε παίκτης που θα προσφύγει, εφόσον στρέφεται κατά της διαδόχου ομάδας, δικαιούται το 50% των οφειλών, με τον Ουάνγκα να έχει λαμβάνειν αυτήν τη στιγμή το 50% από τις 18.300 ευρώ!

Υπάρχουν βέβαια και ασφαλιστικές δικλίδες και για τους συλλόγους. Κατ’ αρχάς θα πρέπει οι παίκτες που είδαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να μένουν άδειοι να έχουν κάνει προσφυγή ήδη από τη χρονιά που προέκυψαν οι οφειλές, εκτός και αν προκύπτουν χρέη εντός της τελευταίας τουλάχιστον πενταετίας. Στη δεύτερη περίπτωση ακόμη και τώρα να κάνουν προσφυγή μπορούν να δικαιωθούν!

Έχουν λόγο πλέον οι νυν διοικήσεις των συλλόγων να φοβούνται ότι θα πληρώσουν χρέη άλλων; Απόλυτα! Οπότε, κάποιοι ήδη προετοιμάζονται και ελπίζουν ότι δεν θα εμφανιστούν από το πουθενά και εκτός προγράμματος πρώην ποδοσφαιριστές που μπορεί να αγωνίστηκαν ακόμη και για ελάχιστα λεπτά αλλά έχουν να εισπράττουν!

Για την ιστορία, ο Ζαν Ουάνγκ αγωνίστηκε μόλις 86 λεπτά σε δύο παιχνίδια με τον ΑΟ Τρίκαλα και δικαιώθηκε 16 ολόκληρα χρόνια μετά την παρουσία του στην ομάδα! Mάλιστα, είχε δοκιμαστεί και από τον Ολυμπιακό Βόλου, ωστόσο δεν συνέχισε την καριέρα του στους «ερυθρόλευκους»!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.