H Kωνσταντινούπολη θα διοργανώσει τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2027

Η Εκτελεστική Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών (EOC) στην τελευταία συνεδρίαση της αποφάσισε ομόφωνα την ανάθεση της διοργάνωσης των 4ων Ευρωπαϊκών Αγώνων, το 2027, στην Κωνσταντινούπολη.

Η απόφαση ελήφθη μετά την υποβολή στην Εκτελεστική Επιτροπή, λεπτομερούς έκθεσης αξιολόγησης με τους ειδικούς των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών να έχουν εξετάσει όλες τις πτυχές των δυνατοτήτων της πόλης να φιλοξενήσει τους Αγώνες, συμπεριλαμβανομένων των εγκαταστάσεων, των μεταφορών, της ασφάλειας, της διαμονής και των εγκαταστάσεων αθλητών.

Ο πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών Σπύρος Καπράλος τόνισε: «Οι Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές είναι χαρούμενες που ενέκριναν την υποψηφιότητα της Κωνσταντινούπολης για τη διοργάνωση των Ευρωπαϊκών Αγώνων του 2027. Είναι σπουδαία νέα τόσο για τους αθλητές της Ευρώπης όσο και για την πόλη. Η Κωνσταντινούπολη και η Τουρκία είναι από καιρό καλοί φίλοι του διεθνούς αθλητισμού, με την Κωνσταντινούπολη να έχει εντάξει τον αθλητισμό στον ιστό της καθημερινής ζωής προς όφελος των πολιτών της. Γνωρίζουμε ότι θα είναι το τέλειο μέρος για να λάμψουν οι καλύτεροι αθλητές της Ευρώπης το 2027».

Οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες του 2027 θα λειτουργήσουν και ως αγώνες πρόκρισης σε διάφορα αθλήματα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028.

Στην υποψηφιότητα της Κωνσταντινούπολης δεν υπάρχουν νέες κατασκευές, καθώς θα χρησιμοποιηθούν οι εγκαταστάσεις που ήδη υπάρχουν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.