H πρώτη ημέρα του Παγκοσμίου Νέων ILCA 4

default
Με ολοκλήρωση δύο αγώνων

Σήμερα Τετάρτη 25 Ιουλίου ήταν η πρώτη μέρα αγώνων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων 2023 ILCA 4, καθώς δύο αγώνες ολοκληρώθηκαν με νοτιοανατολικό αεράκι, με μέσο όρο 7–10 κόμβων με ριπές έως 12 κόμβους. 

Η μέρα ξεκίνησε με μια σημαία AP κάτω από τον γαλάζιο ουρανό λόγω έλλειψης ανέμου, η οποία ανέβαλε το πρώτο προειδοποιητικό σήμα κατά περίπου μία ώρα. Μόλις έφτασε η ώρα της εκκίνησης, οι 437 αθλητές από 50 χώρες πήγαν στα νερά του Βόλου με δυνατή μουσική και αυτοκόλλητα σε σχήμα κεραυνού στα σκάφη τους.

Τα 150 κορίτσια χωρίστηκαν σε δύο στόλους και μετά από δύο αγώνες σήμερα, δύο Ιταλοί ιστιοπλόοι U16 κατέχουν την πρώτη και την τρίτη θέση συνολικά. Η Nicole Creati κέρδισε τον πρώτο της αγώνα και τερμάτισε δεύτερη στον αγώνα 2, ενώ η Clara Lorenzi τερμάτισε τέταρτη στον πρώτο της αγώνα και κέρδισε τον δεύτερο αγώνα. Αυτό συνεχίζει το ιταλικό σερί επιτυχιών τον Ιούλιο, αφού η 21χρονη Chiara Benini Floriani κέρδισε το χάλκινο στο Ολυμπιακό Τεστ στη Μασσαλία και αξιοσημείωτα, και τα δύο χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων ILCA 2023 πήγαν στην Ιταλία, καθώς και ένα ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των κορασίδων. Στη δεύτερη θέση γενικής βρίσκεται η ίδια η Κλεοπάτρα Αναστασίου της Ελλάδας, η οποία εξασφάλισε την τρίτη θέση στον πρώτο της αγώνα και κέρδισε τον δεύτερο αγώνα.

Τα 287 αγόρια χωρίστηκαν σε τέσσερις στόλους και ο Weka Bhanubandh της Ταϊλάνδης έκανε μια αξιοσημείωτη δυνατή απόδοση την πρώτη μέρα κερδίζοντας και τους δύο αγώνες – ένα επίτευγμα που επιτεύχθηκε μόνο στον στόλο του. Ένας άλλος Ιταλός U16, ο Lorenzo Ghirotti είναι δεύτερος στη γενική μετά τη νίκη στον πρώτο αγώνα και τη δεύτερη θέση στον αγώνα 2 σήμερα. Ο Τζέιμς Πάιν από τις Ηνωμένες Πολιτείες κατέχει συνολικά πέντε βαθμούς αφού κέρδισε τον πρώτο του αγώνα και τερμάτισε τέταρτος στον δεύτερο. Ο Pine ισοβαθμεί με τον Erik Scheidt από τη Λιθουανία που τερμάτισε με δεύτερο και τρίτο. Ο Scheidt είναι γιος του πέντε φορές ολυμπιονίκης Robert Scheidt, ενός θρύλου τόσο στην κατηγορία ILCA όσο και στην κατηγορία Star.

Δύο αγώνες είναι προγραμματισμένοι για αύριο, 26 Ιουλίου. Διοργανωτές είναι η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με τον ΝΟΒΑ και την ILCA.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.