H συμπληρωματική προκήρυξη της ΕΠΣ Θεσσαλίας

Mε play off και play out η Β' ΕΠΣΘ

Συμπληρωματική προκήρυξη για την αγωνιστική περίοδο 2020-21 εξέδωσε η ΕΠΣ Θεσσαλίας, προσδιορίζοντας βάσει του αριθμού των ομάδων που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της Α και της Β κατηγορίας, το τι ισχύει πλέον όσον αφορά άνοδο και υποβιβασμό.

Σύμφωνα με τη συμπληρωματική προκήρυξη και για την Α ΕΠΣΘ, η ομάδα που θα καταλάβει την πρώτη θέση προβιβάζεται απευθείας στην Γ’ Εθνική Κατηγορία για την περίοδο 2020-2021 (με την επιφύλαξη πιθανών αλλαγών από την ΕΠΟ) .

Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 14η, την 15η και την 16η θέση υποβιβάζονται απευθείας στην Β’ Ερασιτεχνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022. Σε περίπτωση όμως που υποβιβασθούν ομάδες της δύναμης της ΕΠΣΘ από τη Γ’ Εθνική Κατηγορία, θα υπάρξει και επιπλέον αριθμός ομάδων που μπορεί να υποβιβασθούν στη Β’ ΕΠΣΘ. Στη χειρότερη περίπτωση, αν υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες της Μαγνησίας από τη Γ’ Εθνική, θα υποβιβαστούν και οι ομάδες της Α’ ΕΠΣΘ που θα καταλάβουν τις θέσεις 10-16 συνολικά.

Play off και play out στη Β’ ΕΠΣΘ

Όσον αφορά τη Β’ ΕΠΣΘ, οι ομάδες που θα καταταγούν στην 9η και 10η θέση του Α’ Ομίλου καθώς και η ομάδα που θα καταλάβει την 9η του Β’ Ομίλου υποβιβάζονται απευθείας στην Γ’ Ερασιτεχνική Κατηγορία, που θα επανασυσταθεί για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022.

Οι ομάδες που θα καταταγούν από την 1η έως την 3η θέση των δύο ομίλων θα αγωνισθούν σε play off δέκα αγωνιστικών, σε δύο γύρους των πέντε αγωνιστικών. Οι ομάδες μεταφέρουν το σύνολο των βαθμών τους στα play off εκτός από τις ομάδες του Α’ Ομίλου όπου θα εξαιρεθούν τα αποτελέσματα των μεταξύ τους αγώνων με την ομάδα που κατέλαβε την 10η θέση. Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η και την 2η θέση του ειδικού βαθμολογικού πίνακα (από την διαδικασία των play off προβιβάζονται απευθείας στην Α’ Ερασιτεχνική Κατηγορία ενώ οι λοιπές παραμένουν στην Β’ Κατηγορία.

Οι ομάδες που θα καταταγούν από την 4η έως την 8η θέση των δύο ομίλων θα αγωνισθούν σε play out εννέα αγωνιστικών, σε έναν γύρο. Οι ομάδες που θα έχουν καταταγεί από την 4η και την 5η θέση των δύο ομίλων θα αγωνισθούν σε πέντε αγώνες εντός έδρας και τέσσερις εκτός, ενώ αντίθετα οι ομάδες που έχουν καταταγεί από την 7η έως την 8η θέση θα αγωνισθούν σε τέσσερις αγώνες εντός έδρας και πέντε εκτός. Από τις ομάδες που θα καταταγούν στην 6η θέση των δύο ομίλων, θα εξαιρεθούν τα αποτελέσματα της 6ης ομάδας του Α’ Ομίλου των μεταξύ τους αγώνων με την ομάδα που κατέλαβε την 10η θέση, και η ομάδα με την καλύτερη βαθμολογία θα αγωνισθεί σε πέντε αγώνες εντός έδρας καιτέσσερα εκτός ενώ η άλλη σε τέσσερις εντός και πέντε εκτός. Οι ομάδες μεταφέρουν το σύνολο των βαθμών τους στα play out, εκτός από τον Α’ Όμιλο όπου θα εξαιρεθούν τα αποτελέσματα με την ομάδα που κατέλαβε την 10η θέση. Με κλήρωση θα καθοριστεί η σειρά των αγώνων. Οι ομάδες που θα καταλάβουν από την 6η έως και την 10η θέση του ειδικού βαθμολογικού πίνακα (από την διαδικασία των play out) υποβιβάζονται απευθείας στην Γ’ Ερασιτεχνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022.

Επίσης σ’ αυτήν την περίπτωση, αν και όσοι υποβιβασμοί μπορεί να υπάρξουν από τη Γ’ Εθνική όσον αφορά σωματεία της Μαγνησίας, ανάλογος θα είναι και ο αριθμός ομάδων που θα υποβιβασθούν στη Γ’ ΕΠΣΘ. Αν υποβιβασθούν τέσσερις ομάδες από τη Γ’ Εθνική κατηγορία, τότε και η ομάδα που κατέλαβε την 2η θέση του ειδικού βαθμολογικού πίνακα της Β’ Κατηγορίας (από την διαδικασία των play out) υποβιβάζεται απευθείας στην Γ’ Ερασιτεχνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.