Η ΑΕΚ παρουσίασε τον Λούκα Μπάνκι

Η ΚΑΕ ΑΕΚ παρουσίασε στον Τύπο το νέο τεχνικό της, Λούκα Μπάνκι. Στις πρώτες δηλώσεις του ο Ιταλός επισήμανε πως για την επιλογή του κυρίαρχο ρόλο έπαιξε το αίσθημα του να αποτελεί μέρος της ομάδας και το πάθος στο ελληνικό μπάσκετ.

Ο Μπάνκι αναφέρθηκε στον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, Μάκη Αγγελόπουλο, υπογραμμίζοντας ότι έχει όραμα και έφερε αύρα σιγουριάς στο σύλλογο, ενώ αποκάλυψε ότι θα γίνουν αλλαγές στο τεχνικό επιτελείο.

«Νιώθω πολύ μεγάλη τιμή που είμαι εδώ. Και συγκεκριμένα να είμαι προπονητής σε ένα τόσο σημαντικό και φιλόδοξο κλαμπ. Ήταν πολύ δύσκολο να αντισταθώ στην πίεση που ένιωθα εσωτερικά για να ζήσω αυτή την εμπειρία. Μια εμπειρία που μόνο το ελληνικό μπάσκετ μπορεί να δώσει στην Ευρώπη», σχολίασε ο Μπάνκι.

«Από την πρώτη στιγμή που προσέγγισα το κλαμπ και τον πρόεδρο μέχρι και σήμερα μπορώ να πω ποια είναι η αίσθηση που βγάζει το κλαμπ. Να δούμε αυτό το κλαμπ να βελτιώνεται, πράγμα που έχει γίνει μέσα από μια δύσκολη περίοδο στο παρελθόν. Μέχρι την κατάκτηση των τροπαίων την περσινή σεζόν, που φάνταζε απίθανο να γίνει», πρόσθεσε.

Και συμπλήρωσε: «Έχουν γίνει κάποιες σημαντικές επενδύσεις, αλλά τα τρόπαια ήταν αποτέλεσμα του οράματος του προέδρου και πού μπορεί να φτάσει η ομάδα. Ήταν αποτέλεσμα καθημερινής δουλειάς για όσους ζουν καθημερινά την ομάδα και της αγάπης των οπαδών που υποστηρίζουν την ομάδα. Το να είσαι μέρος της ΑΕΚ ήταν ο βασικός λόγος που αποφάσισα να δεχτώ αυτή την πρόταση».

Στη συνέχεια ο Μπάνκι απάντησε σε ερωτήσεις, μεταξύ άλλων για:

Τους στόχους της ομάδας:
«Είναι φανερό ότι δεν μπορώ να μιλήσω ξεκάθαρα για στόχους από τη στιγμή που δεν έχουμε πλήρες ρόστερ. Η θέληση είναι να ανταποκριθούμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε διοργάνωση. Η περσινή κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ μας δίνει το δικαίωμα να σεβαστούμε τα προγνωστικά και να είμαστε στα φαβορί. Κάτι το οποίο συμβαίνει και στο Κύπελλο, που η ομάδα έκανε εξαιρετική παρουσία. Και τέλος υπάρχει το πρωτάθλημα που θέλουμε να τερματίσουμε σε μια θέση που αρμόζει σε μια ομάδα όπως η ΑΕΚ. Να πω ξεκάθαρα στόχο είναι δύσκολο, αλλά ουσιαστικά ο στόχος είναι η θέληση να δημιουργήσουμε ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο».

Τη φιλοσοφία του: «Σχετικά με το στυλ παιχνιδιού μου και τις ομάδες που προπόνησα στο παρελθόν είναι ότι πάντα προσπαθούσα να παίξω ένα πιο έξυπνο μπάσκετ, ανάλογα με τους παίκτες που είχα σε κάθε θέση. Δεν έχω προσπαθήσει ποτέ η ιδέα μου για το μπάσκετ να ξεπεράσει το ταλέντο των παικτών. Και οι αθλητές είναι συνεργάτες μου, οι οποίοι θα με βοηθήσουν να προσεγγίσω ατομικά κάθε αθλητή και οι ίδιοι οι παίκτες θα μας δείξουν ποιοι είναι οι στόχοι. Σχετικά με τα αποτελέσματα στο γήπεδο, είναι σημαντική η αξιοποίηση των αθλητών, να δημιουργήσουμε ένα στυλ που θα παθιάζει τους οπαδούς μας».

Την ομάδα της νέας περιόδου: «Σίγουρα αυτό που μπορώ να κάνω είναι να μιλήσω με μεγάλη ικανοποίηση και θαυμασμό γι αυτό που έκανε η ομάδα. Αναγκαστικά θα γίνουν αλλαγές, οι οποίες δεν είναι βασισμένες πάντα στο τι θέλουμε να αλλάξουμε, αλλά στην ανάγκη να αλλάξουμε. Το ίδιο συμβαίνει και με το σταφ. Είναι κάτι που δουλεύουμε που θα μας δώσει τη δυνατότητα να δουλέψουμε καλύτερα. Για να επιταχύνουμε και τη διαδικασία ένταξής μου στο νέο περιβάλλον».

Το πλάνο του και το μονοετές συμβόλαιό του: «Προγραμμάτισες το γάμο σου την πρώτη μέρα που γνώρισες τη γυναίκα σου; Ούτε εγώ και είμαι 27 χρόνια παντρεμένος».

Την ιταλική αγορά: «Σίγουρα η ιταλική αγορά είναι μια αγορά που την γνωρίζω και αυτή τη χρονιά λόγω της δουλειάς μου είχα την ευκαιρία να δω την ανθεκτικότητα και την αξία τους. Θέλω να φτιάξουμε μια ομάδα που θα βασίζεται στο ταλέντο, θα έχει εμπιστοσύνη και εμπειρία, αλλά και μια νεότητα. Δεν μπορείς να έχεις μία μόνο συγκεκριμένη θεώρηση μόνο στο Κύπελλο και μόνο στο πρωτάθλημα. Σίγουρα όμως είναι σημαντικό να δω την αγορά που γνωρίζω. Έχω αρκετά μεγάλη γνώσης της αγοράς, αλλά οι συνεργάτες μου θα με βοηθήσουν περισσότερο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.