Η ΑΕΛ ετοιμάζεται να συμφωνήσει με τον Ξενοδόχοβ

Για τη Super League 2 ετοιμάζεται η ομάδα της ΑΕ Λάρισας, και σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΕΛ θέλει να αποκτήσει τον τερματοφύλακα Γεννάδιο Ξενοδόχοφ που είχε αγωνισθεί στο παρελθόν στη λαρισινή ομάδα (μετράει περίπου 50 συμμετοχές και ένα γκολ!) με προοπτική μελλοντικά να γίνει και προπονητής τερματοφυλάκων.

Αυτό αναφέρει η εφημερίδα «Ελευθερία» Λάρισας και ο δημοσιογράφος Σωτήρης Κέλλας στο ρεπορτάζ του, υπενθυμίζοντας ότι ο Ξενοδόχοβ ως τερματοφύλακας της ΑΕΛ στο παρελθόν στις 28 Νοεμβρίου 2015, σκόραρε το πρώτο γκολ στην καριέρα του, με μια κεφαλιά βοηθώντας την ομάδα του να αποδράσει με μία 1-1 εκτός έδρας ισοπαλία κόντρα στην Παναχαϊκή για την Β’ Εθνική, σαράντα δευτερόλεπτα πριν τελειώσει το παιχνίδι, διατηρώντας το αήττητο της ομάδας του για 10ο συνεχόμενο παιχνίδι.

Ο Ξενοδόχοβ έχει γεννηθεί στις 30 Μαΐου 1988 στην Τιφλίδα, Γεωργία (πρώην Σοβιετική Ένωση) και ξεκίνησε την καριέρα του από τις ομάδες νέων του ΟΦΗ. Είχε δοθεί δανεικός στους Εργοτέλη και Ολυμπιακό Χερσονήσου μέχρι τις 31 Αυγούστου 2012, όταν υπέγραψε με Θρασύβουλο Φυλής. Έναν χρόνο αργότερα μετακόμισε στη Δόξα Δράμας. Στις 24 Αυγούστου του 2013 εντάχθηκε στη Ζάκυνθο, όπου είχε παραγωγικές σεζόν, κάνοντας 44 εμφανίσεις. Στις 17 Ιουλίου 2015 υπέγραψε με την Α.Ε. Λάρισας και στην οποία ουσιαστικά ανήκε μέχρι το 2019, αλλά με ένα διάλειμμα καθώς είχε υπογράψει συμβόλαιο ενός μήνα με τη σκωτσέζικη Μάδεργουελ.

Επίσης έχει αγωνισθεί σε Διαγόρα Ρόδου, Ηρόδοτο και Ολυμπιακό Βόλου, ενώ είχε βραβευτεί τη σεζόν 2015/16 ως ο καλύτερος τερματοφύλακας της τότε Football League, όταν η κατηγορία ήταν δεύτερη τη τάξει εθνική του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.