Η άφιξη των κοριτσιών με τα μετάλλια και τις ελπίδες για το μέλλον

Για την Καλλιτεχνική Κολύμβηση

Επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας (4/7) στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” της Αθήνας η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Νεανίδων που μετείχε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Αλικάντε της Ισπανίας. Τα κορίτσια μας ήρθαν με τις αποσκευές γεμάτες από τα χάλκινα μετάλλια σε Κόμπο και Highlight, με τη συμμετοχή και των Βολιωτισσών Καράγγελου, Φραγκάκη και Φράγκου, αλλά και τα υπόλοιπα πολύ καλά πλασαρίσματα, με 4ες και 5ες θέσεις στα υπόλοιπα αγωνίσματα, αλλά και με πολλές εμπειρίες και ελπίδες εν όψει της συνέχειας.

Τα μέλη της αποστολής υποδέχθηκαν, από πλευράς ΔΣ της ΚΟΕ, ο Γενικός Γραμματέας Στέφανος Αυγουλέας και η Ειδική Γραμματέας και υπεύθυνη έφορος του αθλήματος Δέσποινα Καράμπελα, συγγενείς και φίλοι των αθλητριών και φίλοι του αθλήματος.

Στην αποστολή ήταν οι αθλήτριες: Κρυσταλένια Γιαλαμά (Ελεύθερο & Τεχνικό Ντουέτο, Ελεύθερο Ομαδικό, Κόμπο, Highlight), Ζωή Καράγγελου (Τεχνικό Σόλο, Ελεύθερο Ομαδικό, Κόμπο, Highlight), Μαρία Καραπαναγιώτου (Ελεύθερο Ομαδικό, Κόμπο, Highlight), Δήμητρα Καρατζόγλου (Ελεύθερο Ομαδικό, Κόμπο, Highlight), Ιφιγένεια Κρομμυδάκη (Ελεύθερο Ομαδικό, Κόμπο, Highlight, αναπληρωματική Ελεύθερο & Τεχνικό Ντουέτο), Γαρυφαλιάνα Νίκου (Ελεύθερο Ομαδικό, Κόμπο, Highlight), Ελένη Παπαδοπούλου (Κόμπο, Highlight, αναπληρωματική Ελεύθερο Ομαδικό), Λύδια Φωτεινή Παπαναστασίου (Ελεύθερο Ομαδικό, Κόμπο, Highlight), Ελένη Φράγκου (Κόμπο, Highlight, αναπληρωματική Ελεύθερο Ομαδικό), Ελένη Φραγκάκη (Ελεύθερο Σόλο, Ελεύθερο & Τεχνικό Ντουέτο, Ελεύθερο Ομαδικό, Κόμπο, Highlight). Μαζί τους, η ομοσπονδιακή προπονήτρια Αναστασία Γκούτσεβα, η συνεργάτης της (εκ Βόλου ορμώμενη) Βαρβάρα Λιθαδιώτη, ο φυσικοθεραπευτής Σταμάτης Φώτογλου, η διεθνής Κριτής Κωνσταντίνα Μπαχτσεβανίδου, ενώ αρχηγός αποστολής ήταν η Ελένη Μποζώνη.

Η ομοσπονδιακή προπονήτρια Αναστασία Γκούτσεβα δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας κατά την άφιξη: «Ήταν μια εξαιρετική εμφάνιση από τα κορίτσια. Έδειξαν πολύ καλό πρόσωπο για την Ελλάδα. Από τη στιγμή που εμφανιστήκαμε όλες οι χώρες μιλούσαν για μας. Άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις. Παρά τη μικρή προετοιμασία -γιατί περισσότερο δώσαμε σημασία στην Εθνική Γυναικών -όπου μετείχαν αρκετές από τις αυτές τις Νεάνιδες- το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό. Ναι, θέλει ακόμα δουλειά αυτή η ομάδα, αλλά έχουμε πολλές προοπτικές για την ανάλογη διοργάνωση της επόμενης χρονιάς, όπου θα διεκδικήσουμε κάτι πολύ καλύτερο. Είναι μια ομάδα με γεννημένες νικήτριες, που θέλουν να πάνε μπροστά. Συνεχίζουμε τώρα εν όψει των υπόλοιπων φετινών υποχρεώσεων, του Παγκοσμίου Νεανίδων (τέλη Αυγούστου) και δουλεύουμε παράλληλα και για το Ευρωπαϊκό Γυναικών (μέσα Αυγούστου)».

Από την πλευρά της, η Βολιώτισσα προπονήτρια Βαρβάρα Λιθαδιώτη σημείωσε: «Τα κορίτσια έκαναν υπερπροσπάθεια. Σε σχέση με ό,τι είπαμε, κάνανε τα πάντα με λίγα μικρά λαθάκια, αναμενόμενα, γιατί έλειπε τις τελευταίες μέρες η μισή ομάδα στη Βουδαπέστη. Από τη βαθμολογία, στο Αλικάντε, περιμέναμε κάτι παραπάνω, γιατί πιστεύαμε ότι αξίζαμε. Απ´ όλους πήραμε πολύ καλές κριτικές και κάναμε καλή εντύπωση σαν εικόνα. Είναι μια ομάδα που από φέτος φτιάχτηκε και όσο προχωράει θα έχει καλύτερα αποτελέσματα. Πήρε το βάπτισμα του πυρός στο Αλικάντε και ευελπιστούμε για καλύτερα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.