Η αναδιάρθρωση και τα τηλεοπτικά…

Από τη στιγμή που η Super League είπε «όχι» στην αύξηση των ομάδων, η ΕΠΟ καλείται να πάρει αποφάσεις και είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα προωθήσει περισσότερους συλλόγους στην πρώτη κατηγορία. Οπότε το σενάριο της αναδιάρθρωσης οδεύει οριστικά προς τη συγχώνευση Super League 2 και Football League, με δύο ομίλους στη δεύτερη εθνική κατηγορία.

Η ΕΠΟ συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα και θεωρητικά θα κάνει γνωστές τις αποφάσεις της άμεσα, μιας και χρόνος πλέον δεν περισσεύει και οι ομάδες αρχίζουν να φωνάζουν. Aπό εκεί και πέρα πάντως το τι εγγυήσεις απαιτούνται για την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος θα φανεί, αφού όσον αφορά τα τηλεοπτικά σε ένα τόσο μεγάλο πρωτάθλημα δεν φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιον ιδιωτικό τηλεοπτικό δίαυλο, πέρα από τη Δημόσια Τηλεόραση.

Bέβαια, κανείς δεν θέλει να προτρέξει. Άλλωστε και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Βασίλης Βενέτης, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις (Βlue Heart) άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα τόσο για το ό,τι έχει να κάνει με την αναδιάρθρωση, όσο και για θέματα που αφορούν το ρόστερ.

Από την άλλη, αν δεν υπάρξει μία κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και με σχεδόν δεδομένο ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει χωρίς φιλάθλους στις κερκίδες εξαιτίας του κορωνοϊού, δεν αποκλείεται κάποιες ομάδες να διεκδικήσουν παιχνίδια που δεν θα έχουν τηλεοπτική κάλυψη να προβάλλονται από ιδία μέσα και μέσω διαδικτύου, σε μία διαδικασία pay per view (πληρωμή ανά προβολή). Ήδη κάποιες τέτοιες σκέψεις έχουν γίνει, και γίνεται προσπάθεια να μελετηθεί το κόστος και οι ανάγκες για τη μετάδοση αγώνων, κάτι που σίγουρα δεν είναι εύκολο, όπως αναφέρουν ειδικοί επί του θέματος.

Πάντως, σενάρια για διαδικτυακή τηλεόραση έκαναν την εμφάνισή τους και για τον Ολυμπιακό Βόλου, ωστόσο απομένει να ξεκαθαρίσει αν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις από την πλευρά της διοίκησης της ΠΑΕ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.