Η ανακοίνωση της FIBA και η επιβεβαίωση του προβλήματος

Η ΔΟΕ ανακοίνωσε τις νέες ημερομηνίες διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, οι οποίοι μετατέθηκαν κατά ένα χρόνο λόγω του κορωνοϊού. Η μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού θα πραγματοποιηθεί από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου 2021, που σημαίνει πως ανάλογη αναμένεται να είναι κι η μετάθεση των τεσσάρων ομίλων του Προολυμπιακού Τουρνουά.

Η FIBA χαιρέτισε -μέσω ανακοίνωσης- την επίσημη απόφαση για τις νέες ημερομηνίες των Ολυμπιακών Αγώνων, εξηγώντας παράλληλα πως θα συνεχίσει να δουλεύει σε πλήρη επαφή με τη ΔΟΕΑ για να βρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις αναφορικά με τον προγραμματισμό των έξι τουρνουά που εκκρεμούν (δύο για το 3on3 και τέσσερις για το μπάσκετ ανδρών). Με επίσημο τόνο ξεκαθαρίστηκε επίσης το… προφανές, ότι δηλαδή όσες ομάδες είχαν ήδη πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το διατηρούν.

Δεδομένου μάλιστα ότι η ΔΟΕ ανακοίνωσε τη μετάθεση των αγώνων για το καλοκαίρι του 2021, επιβεβαιώθηκε το πρόβλημα που προκύπτει με το EuroBasket 2021. Μία διοργάνωση που ήταν προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο του 2021, αλλά πλέον βρίσκεται στον “αέρα” όπως έχει αναφερθεί ξανά πριν από μερικές ημέρες.

Αυτό που μένει είναι να υπάρξει διαβούλευση των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να αλλάξει ημερομηνία διεξαγωγής το EuroBasket 2021, αφού δεν είναι εύκολο να πραγματοποιηθούν δύο μεγάλες διοργανώσεις το ίδιο καλοκαίρι. Θυμίζουμε πως το 2022 είναι μια κενή -από μεγάλες διοργανώσεις- χρονιά, και δεν αποκλείεται να μεταφερθεί κατά ένα χρόνο κι η ευρωπαϊκή διοργάνωση.

sport24.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.