Η αποχώρηση του Γιώργου Βλιώρα από τον Ολυμπιακό Βόλου: «Ένας κύκλος έκλεισε»

Τονίζοντας την ανάγκη διοικητικής και οικονομικής ενίσχυσης της ομάδας

Ακριβώς μετά το φινάλε του πρωταθλήματος ο Γιώργος Βλιώρας δήλωνε ότι αν δεν άλλαζαν κάποια πράγματα στον Ολυμπιακό Βόλου ο ίδιος δεν θα συνέχιζε να βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, κάτι που τελικά επιβεβαιώθηκε. Ο έμπειρος προπονητής ανακοίνωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι ο κύκλος του στους «ερυθρόλευκους» έχει πλέον κλείσει, έχοντας αρχίσει από την περίοδο 2017-18.

«Κάπου εδώ τελειώνει ένας κύκλος στην προπονητική μου καριέρα στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου ο οποίος περιείχε πολύ συναίσθημα και σημαντικές επιτυχίες» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Βλιώρας, καλώντας τους αρμόδιους να ενισχύσουν διοικητικά και οικονομικά την ομάδα και συνεχίζει:

«Αυτός ο κύκλος ξεκίνησε την σεζόν 2017-2018 που με κάλεσε η τότε Διοικούσα Επιτροπή του ανδρικού τμήματος να πετύχουμε τον στόχο της ανόδου από το τοπικό πρωτάθλημα που βρισκόταν τα τελευταία 9 χρόνια στην Γ Εθνική. Το πετύχαμε με εντυπωσιακό τρόπο κατακτώντας και το κύπελλο ΕΣΚΑΘ.

Μετά ακολούθησαν 3 χρονιές στη Γ’ Εθνική οι οποίες είχαν πολλά εμπόδια λόγω της πανδημίας για να κλείσουμε με την φετινή χρονιά με την συμμετοχή της ομάδας στην Β Εθνική και την επίτευξη του σημαντικότερου στόχου της παραμονής σε αυτήν.

Ο στόχος επετεύχθη. Η ομάδα μπήκε ξανά στον μπασκετικό χάρτη της χώρας. Απέκτησε υγεία, κύρος και αξιοπρέπεια και σε όλη αυτή την διαδρομή πορεύτηκε με χαμηλούς τόνους, με ήθος και αγωνιστικότητα κάτι που αναγνωρίστηκε απ’ όλο τον μπασκετικό κόσμο.

Διοργάνωσε μεγάλα τουρνουά και μέσα από αυτά τίμησε ανθρώπους που έχουν προσφέρει στο σύλλογο.

Σε όλα αυτά πιστεύω ότι πρόσφερα και εγώ αρκετά πράγματα με γνώμονα πάντα την αγάπη μου για το συγκεκριμένο τμήμα του συλλόγου.

Η επόμενη μέρα βρίσκει την ομάδα σε μια πολύ απαιτητική κατηγορία για να έχει αποτέλεσμα όλη αυτή η προσπάθεια πρέπει να στελεχωθεί και διοικητικά και οικονομικά σε άλλες βάσεις πολύ πιο επαγγελματικές, οι οποίες να μην στηρίζονται μόνο στο συναίσθημα και την τρέλα κάποιων πολύ λίγων ανθρώπων.

Για μένα ο κύκλος αυτός τελειώνει εδώ, φεύγω γεμάτος και χαρούμενος για όλη αυτήν την προσπάθεια.

Θέλω εδώ να ευχαριστήσω και τις δύο διοικούσες επιτροπές που συνεργάστηκα. Την Διοίκηση του ερασιτέχνη, τους συνεργάτες μου και πάνω απ’ όλα όλους τους παίκτες όλα αυτά τα χρόνια για την στήριξή τους και την συνεργασία μας.

Ελπίζω και εύχομαι σε καλύτερες μέρες για το τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου.

Η στήριξή μου και η βοήθεια μου όπου μπορώ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη γιατί πηγάζει από τη αγάπη μου για τη ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.