Οι δηλώσεις των προπονητών για την κλήρωση των ημιτελικών του Κυπέλλου

Το ζευγάρι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός είναι αυτό που ξεχώρισε από την χθεσινή (10/12) κλήρωση των ημιτελικών του Κυπέλλου, ενώ Κύμη και ΠΑΟΚ στον άλλο αγώνα θα δώσουν μάχη για την πρόκριση στον τελικό της 17ης Φεβρουαρίου.

Οι προπονητές των τεσσάρων φιναλίστ σχολίασαν την κλήρωση, με αυτόν του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ, να εύχεται η ομάδα του να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση τον ερχόμενο Φεβρουάριο, ενώ από την πλευρά του ο Ντέιβιντ Μπλατ χαρακτήρισε ως «ματς υψηλού επιπέδου» τον ημιτελικό του ΟΑΚΑ.

«Είναι η πρώτη φορά από τότε που βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό, που κληρωθήκαμε να παίξουμε γηπεδούχοι στον ημιτελικό του Κυπέλλου.

Σαφώς και θα είναι ένα πολύ σημαντικό νοκ άουτ παιχνίδι, ωστόσο θεωρώ πως είναι πολύ νωρίς να πούμε πολλά πράγματα. Ελπίζουμε το Φεβρουάριο να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι είμαστε τώρα», ανέφερε ο Καταλανός τεχνικός του Παναθηναϊκού.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, συμφώνησε ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να ειπωθούν πολλά, ωστόσο, χαρακτήρισε υψηλότατου επιπέδου τον αγώνα με το «τριφύλλι». Είπε χαρακτηριστικά:

«Όλες οι ομάδες σε αυτή τη φάση του Κυπέλλου είναι ανταγωνιστικές και φιλόδοξες και όλες θέλουν να πετύχουν το μάξιμουμ, το ίδιο και εμείς.

Γνωρίχουμε πολύ καλά τον Παναθηναϊκό, είναι ομάδα υψηλού επιπέδου και πραγματικά δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτε άλλο από μια αναμέτρηση υψηλού επιπέδου.

Μέχρι τότε, όμως, απέχουμε κάποιους μήνες και πολλά μπορεί να συμβούν στο διάστημα αυτό σχετικά με την εξέλιξη των ομάδων και την κατάσταση που θα βρίσκονται.

Άσχετα από όλα αυτά, θα είναι σίγουρα μια αναμέτρηση υψηλότατου επιπέδου, στην οποία θα δώσουμε το 100% μας», ανέφερε ο Αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός.

Ως μία χρυσή ευκαιρία για να προκριθεί ο ΠΑΟΚ σε τελικό Κυπέλλου μετά από 20 χρόνια χαρακτήρισε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου την αναμέτρηση με την Κύμη στην Εύβοια.

Ο τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά» σχολίασε για την κλήρωση: «Η κλήρωση μας έφερε αντίπαλο την θεωρητικά πιο βατή ομάδα από τις άλλες που έφτασαν στους ημιτελικούς.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την κατάσταση που θα βρίσκονται οι δύο ομάδες σε δύο μήνες από τώρα. Σε κάθε περίπτωση για εμάς το όνειρο της συμμετοχής σε έναν τελικό μετά από 20 χρόνια παραμένει ζωντανό.

Το μυαλό μας δεν είναι αυτή την στιγμή στον ημιτελικό του Κυπέλλου. Είναι κάτι πολύ μακρινό. Υπάρχουν άλλες πολύ σημαντικές υποχρεώσεις για εμάς στο πρωτάθλημα και την Ευρώπη.

Όταν έρθει εκείνη η στιγμή θα το διαχειριστούμε με την ανάλογη σοβαρότητα για να μπορέσουμε να πάμε στον τελικό», ανέφερε ο προπονητής του ΠΑΟΚ.»

Ως «ιστορική ευκαιρία» βλέπει τον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ η Κύμη, με τον προπονητή της, Ισίδωρο Κουτσό, να παραδέχεται: «Η συμμετοχή μας στα ημιτελικά του Κυπέλλου είναι μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του συλλόγου μας και ταυτόχρονα μια τεράστια πρόκληση για όλους μας.

Γνωρίζουμε ότι εκπροσωπούμε έναν ολόκληρο νομό και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μετά την κλήρωση καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε έναν ισχυρό και με γεμάτο ρόστερ αντίπαλο. Το σίγουρο είναι ότι έχουμε μεγάλο κίνητρο και με την βοήθεια του κόσμου μας ευελπιστούμε στο καλύτερο αποτέλεσμα.»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.