Η Δημοτική Κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» στέκεται δίπλα στη Νίκη Βόλου

Θέση για την …έξωση της Νίκης Βόλου από το Πανθεσσαλικό παίρνει η Δημοτική παράταξη «Μαζί για τον Βόλο-Δημοτική Κίνηση». Σε σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε για το θέμα τοποθετείται ως εξής:
«Η καταγγελία της σύμβασης από της Επιτροπή Διαχείρισης του Πανθεσσαλικού που οδηγεί σε «έξωση» τη Νίκη Βόλο, μία ιστορική ομάδα της πόλης είναι κατά το ελάχιστο προσχηματική.
Από τη μία μεριά καταγγέλλεται μία σύμβαση για φθορές που όμως, βάση της ανακοίνωσης της Νίκης, έχουν αποκατασταθεί (όποτε έχουν υπάρξει) και έχουν τηρηθεί οι όροι της σύμβασης και από την άλλη δεν υπάρχει φύλλο αγώνα ή έκθεση της αστυνομίας που να διαπιστώνει εκτεταμένα επεισόδια και φθορές σε αγώνες της Νίκης στο Πανθεσσαλικό.
Είναι δυσνόητο να αποκλείεται μία τοπική ομάδα από δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις όταν την ίδια ώρα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί το γήπεδο για τελικούς κυπέλλου και πρωταθλήματος με ομάδες της Super League που έχουν «στρατούς» από χούλιγκαν και προκαλούν ανυπολόγιστες ζημιές στις εγκαταστάσεις.
Όσον αφορά την ποιότητα του θεάματος και την προσέλκυση υγειών σκεπτόμενων φιλάθλων και οικογενειών με παιδιά, δεν χρειάζεται να πάμε μακριά. Το «φωτεινό» παράδειγμα που έχει δώσει ο νυν Δήμαρχος της πόλης μας και πρόεδρος του ΝΠΣ για την σωστή συμπεριφορά στα γήπεδα πρέπει να αναφέρεται σε όλα τα εγχειρίδια του «καλού φιλάθλου».
Η Νίκη Βόλου και οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας έχουν αποδείξει εμπράκτως ότι προστατεύουν την ομάδα από αντιαθλητικές συμπεριφορές και αντιτίθενται σε φαινόμενα βίας όπως αυτά της Θεσσαλονίκης. Οποιαδήποτε προσπάθεια της Επιτροπής να συνδέσει την ομάδα με αυτά τα φαινόμενα είναι καθόλα απαράδεκτη.
Η Δημοτική Κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» στέκεται δίπλα στη Νίκη Βόλου και καλούμε και εμείς με τη σειρά μας να γίνει σεβαστή η ιστορικότητα της ομάδας και να ακυρωθεί η ακατανόητη απόφαση της Επιτροπής».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.