Η Δόξα Λευκάδας δίνει πιθανότητες για άνοδο της Νίκης στη Β’ Εθνική

Η Δόξα Λευκάδας απέσυρε τη συμμετοχή της από την Α2 ανδρών και θα αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική οικειοθελώς και μάλιστα στον τρίτο όμιλο που συμμετείχε η Νίκη. Τη θέση της ομάδας του Ιονίου στην Α2 θα καταλάβει ο Ιπποκράτης Κω, που ήταν στον νότιο όμιλο της Β’ Εθνικής.

Αυτό έχει γεννήσει ελπίδες στον ηττημένο του μπαράζ των δύο τρίτων από τον πρώτο και δεύτερο όμιλο Γ’ Εθνικής (δηλαδή των ομίλων της Νότιας Ελλάδας), που είναι η Ένωση Ιλίου, ότι μπορεί να καλύψει αυτή την κενή θέση που θα προκύψει από την άνοδο του Ιπποκράτη Κω, αφού ο νικητής αυτού του μπαράζ, η Πεντέλη, ήδη ανέβηκε στη Β’ Εθνική λόγω κενής θέσης,  που προέκυψε από τον Αρκαδικό.

Όμως, αυτό θα ήταν ένα είδος «πραξικοπήματος», αφού ο ηττημένος αποκτά πλεονέκτημα έναντι ενός νικητή μπαράζ, που είναι η Νίκη, η οποία επικράτησε του Α.Ο. Πολυγύρου στην Κατερίνη με  74-73. Παράλληλα είναι σημαντικό ότι η Δόξα Λευκάδας θα αγωνιστεί εκεί που ανήκει η Νίκη, δηλαδή στον τρίτο όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Όλη αυτή την επιχειρηματολογία την κατέθεσε γραπτώς η Νίκη στην ΕΟΚ και αναμένεται απάντηση της Ομοσπονδίας μέσα στην επόμενη βδομάδα, όταν και διαφαίνεται ότι θα ξεκαθαρίσει το ζήτημα της ανόδου των κυανόλευκων στη Β’ Εθνική.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.