«Η εκτέλεση του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Βόλου Πέτρου Μαλαβέτα»

Έχουν περάσει ήδη 73 χρόνια από το 1949 όταν σαν σήμερα 5 Αυγούστου ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου Πέτρος Μαλαβέτας έχανε τη ζωή του καθώς εκτελέστηκε την εποχή του αδελφοκτόνου εμφυλίου πολέμου, με τον σύνδεσμο των οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου «Malavetas» να τιμά τη μνήμη του.

Έτσι, οι «Malavetas» εξιστορούν στο κείμενό τους για τον Πέτρο Μαλαβέτα: «Ιχθυοπώλης στο επάγγελμα με δικό του μαγαζί στα παλιά ψαράδικα. Παίχτης του Ολυμπιακού Βόλου που έπαιζε στη θέση του κεντρικού επιθετικού. Ήταν πολύ ψηλός και δύσκολο για τους αντιπάλους του να τον μαρκάρουν.

Στην Κατοχή ήταν αντιστασιακός κι αργότερα μαχητής του ΔΣΕ.

Πιάστηκε από την Ασφάλεια Βόλου στις 3 Ιουλίου 1949 και μετά από Στρατοδικείο, οδηγήθηκε στις φυλακές Αλεξάνδρας κι εκτελέστηκε στις 5 Αυγούστου 1949 μαζί με άλλους/ες τριάντα πατριώτες κομμουνιστές στο Καζανάκι από τους ντόπιους φασίστες. Τότε ήταν 31 ετών παντρεμένος με την Καλυψώ και πατέρας ενός παιδιού δυόμισι ετών, που μετά την εκτέλεση πήρε το όνομά του».

Άλλωστε και ο αδερφός του Πέτρου Μαλαβέτα, Νίκος, επίσης ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου είχε χάσει τη ζωή του, κατά τη διάρκεια της Κατοχής, καθώς απαγχονίστηκε από τους Ιταλούς κατακτητές, στην Πλατεία Ελευθερίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.