Η Ελευθερία Πλευρίτου τρίτη στην ψηφοφορία της LEN για τους κορυφαίους του 2022

Την τρίτη θέση κατέλαβε η Ελευθερία Πλευρίτου στην ψηφοφορία για την καλύτερη πολίστρια του 2022 στην Ευρώπη, την οποία διοργάνωσε όπως κάθε χρόνο η LEN, με τη συμμετοχή του κοινού και των ομοσπονδιών-μελών της. Η διεθνής αθλήτρια του Ολυμπιακού, η οποία κατέκτησε για δεύτερη συνεχή χρονιά τη Euroleague και ήταν MVP στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Σπλιτ (όπου η εθνική πήρε το ασημένιο μετάλλιο), συγκέντρωσε ποσοστό 17,57%. Νικήτρια αναδείχθηκε η Ισπανίδα Τζούντιθ Φόρκα με 31,80%, με δεύτερη την Ουγγαρέζα Ρίτα Κέστελι (27,37%).

Το αντίστοιχο βραβείο στους άνδρες κέρδισε ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελονέτα και της εθνικής Ισπανίας, Ουνάι Αγκίρε, με ποσοστό 36,39%, ενώ τέταρτος ήταν ο Κροάτης γκολκίπερ του Ολυμπιακού, Μάρκο Μπίγιατς, με 14,92%.

Κορυφαίοι κολυμβητές της χρονιάς αναδείχθηκαν ο Ρουμάνος Νταβίντ Ποποβίτσι και η Λιθουανή Ρούτα Μεϊλουτίτε. Στις καταδύσεις πρώτευσαν στην ψηφοφορία ο Βρετανός Τζακ Λάφερ και η Ιταλίδα Κιάρα Πελακάνι και στην καλλιτεχνική κολύμβηση η Ουκρανή Μάρτα Φιέντινα και ο Ιταλός Τζόρτζιο Μινισίνι. Τα βραβεία στην κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας κατέληξαν στα χέρια του Ιταλού Γκρεγκόριο Παλτρινιέρι και της Ολλανδής Σάρον Φαν Ρούβεντααλ και τέλος, κορυφαίοι στις καταδύσεις από μεγάλο ύψος (high diving) αναδείχθηκαν ο Ρουμάνος Κονσταντίν Ποποβίτσι και η Γερμανίδα Ιρις Σμιντμπάουερ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.