Η ενασχόληση του Βασίλη Καρρά με τον Ολυμπιακό Βόλου

Ήταν μεγαλομέτοχος στην ομάδα που ανέβηκε στην Α' Εθνική και βγήκε στην Ευρώπη

Ο σπουδαίος λαϊκός τραγουδιστής, Βασίλης Καρράς, έφυγε από τη ζωή την παραμονή των Χριστουγέννων, σε ηλικία 70 ετών, νικημένος από τον καρκίνο.

Πλήθος φίλων και θαυμαστών του από διάφορα σημεία της Ελλάδας και το εξωτερικό, άνθρωποι του πολιτικού και καλλιτεχνικού κόσμου βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης (26/12) στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Θεσσαλονίκης, όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία, ενώ η ταφή του θα γίνει σήμερα Τετάρτη στη γενέτειρά του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας.

Η στενή σχέση με τον Αχιλλέα Μπέο είχε οδηγήσει τον Βασίλη Κεσογλίδη (σ.σ. το πραγματικό όνομα του Βασίλη Καρρά) μετά από προτροπή του κουμπάρου του και τότε ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού Βόλου να αποκτήσει το 2008 το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της βολιώτικης ΠΑΕ από τον Θεόφιλο Βασιλειάδη, φτάνοντας την επόμενη χρονιά το ποσοστό του περίπου στο 65%.

Στην απόφαση της ΕΕΑ για υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου τον Αύγουστο του 2011 αναφερόταν: «Ο εμφανιζόμενος ως μέτοχος του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 κ. Βασίλειος Κεσογλίδης και ο πρόεδρος του Δ.Σ. αυτής κ. Γεώργιος Τόρης είναι παρένθετα πρόσωπα, τα οποία χρησιμοποιεί ο Αχιλλέας Μπέος για να ενεργούν για λογαριασμό του».

Εκείνη η απόφαση της ΕΕΑ είχε θεωρηθεί από όλον τον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου ως μία σαφής πολιτική παρέμβαση και παράβαση του αυτοδιοίκητου, τονίζοντας άπαντες ότι η ΠΑΕ είναι «καθαρή» και ότι όλα ήταν νόμιμα στον φάκελο.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, ενώ τηρούσε όλες τις προϋποθέσεις, όπως ανέφεραν τότε οι άνθρωποί της, παράνομα και μετά από εντολή του Γ.Γ.Α. Πάνου Μπιτσαξή, όπως κατήγγειλαν, η ΕΕΑ βρήκε έναν λόγο να της στερήσει τη συμμετοχή της στην Σούπερ Λιγκ και να την υποβιβάσει, προκαλώντας άνευ προηγούμενου αντιδράσεις στον Βόλο.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι κάηκε η πόλη από τους χιλιάδες οπαδούς της ομάδας, που δεν κάθισαν με σταυρωμένα τα χέρια για την τελείως άδικη, όπως τη χαρακτήριζαν, απόφαση, λέγοντας σ’ όλους τους τόνους ότι το κράτος είχε παρανομήσει και όχι ο Ολυμπιακός Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.