Η επίσημη ανακοίνωση της Γ.Γ.Α. για την επαναλειτουργία του ΟΑΚΑ

Έπειτα από πέντε μήνες το Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών είναι έτοιμο να επαναλειτουργήσει. Το κεντρικό στάδιο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων έκλεισε για λόγους ασφαλείας που είχαν να κάνουν με τη στατικότητα του στεγάστρου, ωστόσο μετά από τις απαραίτητες εκθέσεις των εμπειρογνωμόνων το στάδιο τίθεται εκ νέου σε λειτουργία.

«Απόλυτα ασφαλές προς χρήση είναι το Κεντρικό Στάδιο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων (ΟΑΚΑ), σύμφωνα με την 3η Έκθεση Εμπειρογνωμοσύνης που παρέδωσε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας (ΤΕΕ), Γιώργος Στασινός, στον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση.

Το συμπέρασμα που προκύπτει, σύμφωνα με όσα αναλυτικά περιγράφονται στην 3η Έκθεση Εμπειρογνωμοσύνης, είναι πως μετά την αφαίρεση των πολυκαρβονικών φύλλων του Στεγάστρου Καλατράβα, ουδείς κίνδυνος θα υφίσταται.

Όπως προανήγγειλε και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, οι εργασίες απομάκρυνσης των πολυκαρβονικών φύλλων αναμένεται, πλην καιρικού απροόπτου, να ολοκληρωθούν εντός της Άνοιξης, ώστε στα τέλη Απριλίου το Στέγαστρο να είναι απολύτως λειτουργικό.

Παράλληλα, οι εμπειρογνώμονες του ΤΕΕ αναφέρουν πως θα εγκατασταθεί σύστημα ενόργανης παρακολούθησης του Στεγάστρου και θα δημιουργηθεί ψηφιακό δίδυμο, δηλαδή ό,τι πιο σύγχρονο τεχνολογικά υπάρχει, ώστε να παρακολουθείται σε ζωντανό χρόνο η συμπεριφορά του».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.