Η ΕΠΟ για την επανέναρξη της Γ’ Εθνικής

Μόλις έξι σωματεία δεν δήλωσαν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, που θ’ αρχίσει και πάλι την ερχόμενη Κυριακή, όπως τόνισε σε ανακοίνωσή της η ΕΠΟ. Παράλληλα, η Ομοσπονδία περιγράφει και τη διαδικασία με την οποία θα κυλήσει το πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί σε έναν και μόνο γύρο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ενέκρινε την τροποποιημένη προκήρυξη του πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας και η μεγαλύτερη σε αριθμό ομάδων, πανελλήνιας εμβέλειας ποδοσφαιρική διοργάνωση, επανεκκινεί στις 11/04/2021, από το σημείο που διεκόπη.

Το πρωτάθλημα, στο οποίο συνεχίζουν τα 130 από τα 136 σωματεία που ξεκίνησαν κατά την έναρξή του το φθινόπωρο του 2020, θα διεξαχθεί σε έναν γύρο.

Για την άνοδο στη Football League θα γίνουν αγώνες μπαράζ ως εξής: θα σχηματιστούν με γεωγραφικά κριτήρια δύο όμιλοι των 5 ομάδων, Βορρά και Νότου, στους οποίους θα συμμετάσχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες στους δέκα ομίλους της κανονικής διάρκειας. Οι όμιλοι αυτοί θα έχουν συνολικά τέσσερις αγωνιστικές και η κάθε ομάδα θα δώσει δύο εντός και δύο εκτός έδρας αγώνες.

Οι δύο πρώτες της τελικής κατάταξης των δύο ομίλων θα προαχθούν. Σε περίπτωση που κάποια ομάδα δηλώσει ότι δεν επιθυμεί ή δε δύναται να συνεχίσει, τα αποτελέσματα των αγώνων που θα έχει δώσει θα παραμείνουν ισχυρά και από κει και πέρα θα εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις του ΚΑΠ.

Έτσι λοιπόν, και οι ομάδες της Μαγνησίας ετοιμάζονται για την αγωνιστική δράση, για τον 4ο όμιλο της κατηγορίας, με τον Οπούντιο Μαρτίνου ωστόσο να είναι μία από τις ομάδες που έχουν αποχωρήσει. Έτσι το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής έχει ως εξής:

Φωκικός-Θησέας Αγριάς

ΓΣ Αλμυρού-Ηρακλής Ψαχνών

Αμβρυσσέας Διστόμου-ΑΟ Υπάτου

Διαγόρας Στεφανοβικείου-Δήμητρα Ευξεινούπολης

Ρεπό: Αταλάντη