Η ΕΠΟ θέλει τελικό στο εξωτερικό

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το Κύπελλο Ελλάδας

Οι αναζητήσεις της ΕΠΟ για τον τόπο διεξαγωγής του κυπέλλου Ελλάδας συνεχίζονται, αφού πέρα από το Πανθεσσαλικό Στάδιο, υπάρχει πάντα το σενάριο φιλοξενίας της αναμέτρησης στο εξωτερικό, με την ομοσπονδία να έχει κάνει ήδη σκέψεις για διερευνητικές επαφές.

Όπως αναφέρεται, αφού προβλέπεται και από την προκήρυξη η διεξαγωγή του τελικού εκτός ελληνικών συνόρων, η ΕΠΟ θα απευθύνει ερώτημα μέσω επιστολής στις Ομοσπονδίες της Αγγλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Γαλλίας, προκειμένου να μάθει αν υπάρχει διαθεσιμότητα γηπέδου για τον μήνα Μάιο, όταν και θα διεξαχθεί ο ελληνικός τελικός, αλλά και φυσικά διάθεση από μια ξένη συνομοσπονδία να συνεργαστεί με τη δική μας για την τέλεσή του.

Αναλόγως με τις απαντήσεις που θα λάβει η ΕΠΟ θα κινηθεί και από εκεί και πέρα. Όπως σημειώνουν και δημοσιεύματα, αν οι θετικές απαντήσεις είναι περισσότερες από μία, τότε θα επιλεγεί αυτή που θα είναι πιο συμφέρουσα οικονομικά και φυσικά αυτή που θα μπορεί να προσελκύσει περισσότερους Έλληνες του εξωτερικού. Φυσικά, σε Γερμανία και Αγγλία ζουν περισσότεροι συμπατριώτες μας και δεδομένα η ανταπόκριση του κόσμου θα είναι μεγαλύτερη.

Αν οι απαντήσεις είναι αρνητικές ή οικονομικά απρόσιτες, θα εξεταστούν άλλες περιπτώσεις. Η Κύπρος είναι επίσης μια επιλογή, ενώ η περίπτωση της Αθήνας έχει αποκλειστεί αφού δεδομένα δεν θα έχουμε δύο ομάδες της πρωτεύουσας στον τελικό (ΠΑΟΚ ή Λαμία θα είναι σίγουρα στον τελικό και θα παίξουν με ΑΕΚ ή Ολυμπιακό).

Στο Πανθεσσαλικό υπάρχει η εμπειρία καθώς έχει φιλοξενήσει τελικούς κυπέλλου, αλλά ο ένας έγινε σε περίοδο κορωνοϊού, ενώ ο άλλος που είχε προηγηθεί ήταν ο περιβόητος τελικός της ντροπής, με τα εκτεταμένα επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.