Η επόμενη μέρα στο επίκεντρο στον Ολυμπιακό Βόλου

Η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Πάσχα έδωσε την ευκαιρία για ξεκούραση σε παίκτες και προπονητικό τιμ του Ολυμπιακού Β., με το τετραήμερο ρεπό, που άρχισε τη Μ. Πέμπτη και τελείωσε τη Δεύτερα μετά το Πάσχα, οπότε επέστρεψαν οι ποδοσφαιριστές στις προπονήσεις.

Το ντέρμπι με τη Νίκη, που θα είναι όμως αδιάφορο βαθμολογικά, απασχολεί σίγουρα το ποδοσφαιρικό τμήμα και τους φιλάθλους, αλλά αυτό που ενδιαφέρει κυρίως άπαντες είναι να παρουσιαστεί ένα ξεκάθαρο πλάνο για την επόμενη μέρα και τη νέα σεζόν, αφού η φετινή χάθηκε και κρίνεται ως αποτυχημένη με βάση τα χρήματα που ξοδεύτηκαν, τις μεταγραφές που έγιναν και το όνομα που κουβαλάει ο Ολυμπιακός Βόλου.

Ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου, Παναγιώτης Μποτσιβάλης, είχε προαναγγείλει μετά την ήττα από την Α.Ε. Καραϊσκάκης συνέντευξη Τύπου, αλλά ανακοίνωση για το πότε θα γίνει δε βγήκε ακόμη, με τον κόσμο να ανησυχεί και να περιμένει από τον επικεφαλής της διοίκησης μία επίσημη τοποθέτηση για τα σχέδιά του κι αν θα μείνει δίπλα στην ομάδα. Βέβαια, υπάρχει πάντα η έντονη φημολογία ότι οι σχέσεις με τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο δεν είναι οι καλύτερες δυνατές και πως μόνο ένας από τους δύο θα έχει ηγετικό ρόλο μετά τη λήξη της φετινής σεζόν.

Ίσως το παιχνίδι με τη συμπολίτισσα Νίκη να επιβάλει αναβολή στις όποιες δημόσιες τοποθετήσεις, προκειμένου να μην αποπροσανατολιστεί το ποδοσφαιρικό τμήμα, ώστε απερίσπαστο να στοχεύσει σε μία επιτυχία μετά από τέσσερα σερί αρνητικά αποτελέσματα, που θα αναστρέψει τα πράγματα σε επίπεδο τουλάχιστον εντυπώσεων, αφού δε θα έχει άλλο ουσιαστικό αντίκρισμα. Ο Ολυμπιακός εξάλλου έχει αποδείξει ότι έχει στεγανά και τα περισσότερα προβλήματα ή συζητήσεις μένουν εντός της ερυθρόλευκης οικογένειας, ώστε να μη γίνεται μεγαλύτερη ζημιά.

Το πιστεύω των περισσότερων πάντως είναι πως σύλλογοι με τη δυναμική του Ολυμπιακού Βόλου δε χάνονται και πως θα βρεθεί διοικητική λύση, που θα είναι εχέγγυο, ώστε η ομάδα να θέσει τους ίδιους στόχους και την επόμενη σεζόν, όταν τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα, αφού ο πρωταθλητής δε θα βγαίνει απευθείας, αλλά θα αγωνίζεται σε αγώνες μπαράζ με τους πρωταθλητές των άλλων ομίλων.

Αυτό που έχει επισημανθεί από όλες τις πλευρές και σε όλους τους τόνους είναι πως πρώτιστο καθήκον όσων αναλάβουν να «τρέξουν» την ομάδα αποτελεί η μη επανάληψη λαθών που έγιναν και η διόρθωσή τους. Ένα απ’ αυτά ήταν, όπως φάνηκε, και η συγκρότηση του ρόστερ σχεδόν αποκλειστικά με ποδοσφαιριστές μεγαλύτερης κατηγορίας, με πλούσιο βιογραφικό και εμπειρία, αλλά χωρίς να μπουν στο … πετσί της κατηγορίας, που έχει τους δικούς της κανόνες και απαιτεί συνδυασμό ποιότητας με ψυχή, μαχητικότητα και σε κάποιες περιπτώσεις σκληρότητα, ώστε να έρχονται τα νικηφόρα αποτελέσματα. Ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί για τη νέα χρονιά ποδοσφαιριστές ανάμεσα και σε κάποια μεγάλα ονόματα, που είναι γνώστες της Γ’ Εθνικής και των ιδιαιτεροτήτων της και που θα είναι έτοιμοι για … πόλεμο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.