Η ΕΣΚΑΘ σε τροχιά 2021-22-Όλα τα δεδομένα

Προετοιμάζονται οι ομάδες για τη νέα αγωνιστική περίοδο

Εφόσον πρωταθλήματα δεν πραγματοποιήθηκαν στην ΕΣΚΑΘ, ούτε καν σε Β’ και Γ’ Εθνική, έτσι και οι ομάδες μπάσκετ κάνουν τον προγραμματισμό τους για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, με τα δεδομένα να είναι ίδια με τα… φετινά.

Αυτό μαρτυρά και η προκήρυξη της ΕΣΚΑΘ για το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, παρουσιάζοντας τους δύο ομίλους με τους οποίους θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα, που φέτος θεωρήθηκε ως μη γενόμενο.

Οι όμιλοι λοιπόν έχουν ως εξής:

Α’ Όμιλος: ΓΣ Αγριάς, Νίκαια 2012, Ίωνας Βόλου, Αιολικός Βόλου, ΓΣ Νίκαιας, ΓΣ Βόλου, Κεραυνός Λάρισας, ΑΕΒ Διμηνίου, Ελευθεριακός, Ανάληψη, Ανόρθωση Βόλου.

Β’ Όμιλος: ΓΣ Σοφάδων, ΑΟ Τρίκαλα, ΑΕΛ, Καλαμπάκα, Φοίβος Λάρισας, Άρης Τρικάλων, Μύτικας Λάρισας, ΕΑΛ, Δαναοί Τρικάλων, ΓΣ Ελασσόνας, Νέος Κεραυνός Λάρισας.

Η Συμμετοχή στο πρωτάθλημα είναι υποχρεωτική, σε περίπτωση που σωματείο ενώ δικαιούται συμμετοχή δεν συμμετέχει ή δεν κατέβει να αγωνισθεί σε δυο αγώνες ή αποσυρθεί από το πρωτάθλημα, τότε θα επιβληθούν οι κυρώσεις που αναγράφονται στις αντίστοιχες Γενικές Προκηρύξεις Πρωταθλημάτων.

Οι δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων πρέπει να υποβληθούν στο γραφείο Επιτροπής Πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΘ (Αθλητικό Κέντρο «Όλγα Βασδέκη», Μυτιλήνης-Χαλκηδόνος ΤΚ 38446 Βόλος) το αργότερο μέχρι 15-07-21 και να περιλαμβάνουν τα στοιχεία που προβλέπονται από τους κανονισμούς της ΕΟΚ (άρθρο 29).

Κάθε σωματείο μαζί με την δήλωση συμμετοχής θα υποβάλει στην ΕΣΚΑΘ και το έγγραφο με το οποίο του παραχωρήθηκε το κλειστό γήπεδο που προτείνει. Η έναρξη του πρωταθλήματος ορίζεται στις 02-10-21.

Από εκεί και πέρα στη διαδικασία των πλέι οφ που θα ακολουθήσει, θα συμμετέχουν οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 1-2 της βαθμολογικής κατάταξης κάθε ομίλου, όπως θα διαμορφωθεί μετά την λήξη της Α’ Φάσης του πρωταθλήματος και θα συναντηθούν μεταξύ τους, ο πρώτος του Α’ Ομίλου με τον δεύτερο του Β’ Ομίλου, και ο πρώτος του Β’ Ομίλου με τον δεύτερο του Α’ Ομίλου για την πρόκριση στον τελικό, που θα αναδείξει και την πρωταθλήτρια ομάδα που θα ανέλθει στη Γ’ Εθνική Κατηγορία, με βάση την προκήρυξη της Γ’ Εθνική της Ε.Ο.Κ.

Κάθε σωματείο δικαιούται να παρατάσσει σε κάθε αγώνα μέχρι 12 αθλητές. Τα σωματεία δεν έχουν δικαίωμα να περιλαμβάνουν στην 12αδα περισσότερους από πέντε παίκτες 32 ετών και άνω (γεννηθέντες το 1989 και μεγαλύτεροι), ενώ για την Α2 ΕΣΚΑΘ ο αριθμός μειώνεται στους τέσσερις.

Επίσης στη 12άδα είναι υποχρεωτική η δήλωση δύο αθλητών κάτω των 20 ετών (γεννηθέντες 2001 και μικρότεροι) χωρίς να είναι υποχρεωτική η συμμετοχή τους στον αγώνα. Διευκρινίζεται ότι εφ’ όσον δηλώνονται μέχρι 10 αθλητές δεν ισχύει η υποχρεωτική

Για Α2 και Β’ κατηγορία

Ανάλογα είναι και τα δεδομένα για την Α2 τοπική κατηγορία, η οποία θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους.

Αυτοί έχουν ως εξής:

Α’ Όμιλος: Σπάρτακος Λάρισας, Ακαδημία Αθλημάτων, Ιωλκία, ΓΣ Σκιάθου, BC Volos, Κένταυρος Ζαγοράς, Ερμής Αγιάς, Νέοι Αθλητές Λαρισαίων, Ίκαρος Λάρισας, ΓΣ Τυρνάβου, Τιτάνες Αλμυρού.

Β’ Όμιλος: Αστέρας Λάρισας, Ακαδημία Καλ/σης Καρδίτσας, Βάλιος Γιάννουλη, ΑΟ Σουφλαρίων, Φαλώρεια Τρικάλων, Απόλλων Καρδίτσας, Κρόνος Τυρνάβου, ΓΣ Γ. Πασιαλής Μουζακίου, Ολυμπιακός Καρδίτσας, FBA Tρίκαλα, Πελαρχός Λάρισας.

Στην Α2 ΕΣΚΑΘ οι δηλώσεις επίσης πρέπει να κατατεθούν μέχρι και τις 15 Ιουλίου, ενώ η αγωνιστική δράση καλώς εχόντων των πραγμάτων θ’ αρχίσει στις 09-10-21.

Ανάλογες είναι και οι ημερομηνίες για τη Β’ ΕΣΚΑΘ, με τους ομίλους να έχουν ως εξής:

Α’ Όμιλος: ΑΣ Φαρσάλων, Ολυμπιονίκης Μαγνησίας, Άδμητος Βελεστίνου, ΑΟ Σκοπέλου, Ηρακλής Χάλκης, ΕΔ Πλατυκάμπου, Αναγέννηση Αρμενίου, Πελασγιώτιδα, Άνω Λεχώνια, Νίκη Βόλου Κ21, Ολύμπια Λάρισας.

Β’ Όμιλος: Κρόνος Τρικάλων, Δεσκάτη, Πράσινη Γωνιά, Αναγέννηση Καλοχωρίου, ΓΣ Φαλάνης, Αγ. Κων/νος Λάρισας, Μαρίνος Αντύπας, Ακαμάτες Φαρκαδόνας, Πυρσός Λάρισας, Αίολος Τρικάλων Κ21, Αναγέννηση Καρδίτσας Κ21.

H κλήρωση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου στη Λάρισα, σε αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας, στις 10:30 το πρωί, εφ’ όσον το επιτρέπουν οι υγειονομικές οδηγίες. Σε αντίθετη περίπτωση θα γνωστοποιηθεί έγκαιρα ανοιχτός χώρος. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η κλήρωση για τους ομίλους της Α1 ΕΣΚΑΘ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.