Η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ Γυναικών θέλει ένα ακόμη ολυμπιακό μετάλλιο με βολιώτικη συνεισφορά!

Ξεκινούν την προσπάθειά τους τα κορίτσια της Αθηνάς Ζέρβα με τις Αγαγιώτου και Σαρακατσάνη στην αποστολή

Χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, σε παγκόσμιο πρωτάθλημα αλλά και πανευρωπαϊκό, αποτελούν μέρος της συλλογής της Εθνικής Ομάδας Κωφών Γυνμαικών, που για μία ακόμη φορά επιδιώκει τη διάκριση, με το βολιώτικο στοιχείο, και γενικότερα το θεσσαλικό να είναι έντονο…

Ήδη η αποστολή της ελληνικής ομάδας βρίσκεται στη Βραζιλία, προκειμένου να πάρει μέρος στους 24ους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η αρχή θα γινόταν σήμερα το βράδυ (23:30 ώρα Ελλάδας), αλλά οι πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες, που επικρατούν στην περιοχή,  με συνεχείς βροχοπτώσεις-πολλές φορές καταρρακτώδεις-πλημμύρισε το γήπεδο που θα διεξαγόταν το Ολυμπιακό τουρνουά των γυναικών και έτσι η σημερινή πρεμιέρα της ελληνικής ομάδας με την αντίστοιχη της Ιταλίας (15:00 τοπική ώρα)  αναβάλλεται και θα ορισθεί νέα ημερομηνία. Παράλληλα, το σύνολο της Λαρισαίας προπονήτριας Αθηνάς Ζέρβα θα κληθεί ν’ αγωνιστεί και απέναντι στην Πολωνία και την οικοδέσποινα Βραζιλία.

«Η ομάδα μας και σε αυτή τη διοργάνωση δεν στοχεύει σε χρυσό μετάλλιο αλλά σε κάτι πιο σπουδαίο… Στόχος μας είναι να δείξουμε την αξία μας ως ομάδα σε όλους τους αγώνες. Να δείξουμε το πείσμα μας, να βγάλουμε τη δύναμη, την τόλμη και την τακτική μας, απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Κανείς πλέον δεν μας υποτιμάει και όλοι μας υπολογίζουν. Αυτό η ομάδα το έχει κερδίσει κυρίως με τον τρόπο που αγωνίζεται και με τις τακτικές που ξεδιπλώνει σε άμυνα και επίθεση για κάθε αντίπαλό της, όλα τα προηγούμενα χρόνια. Οπωσδήποτε θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Και θα κάνουμε όπως ξέρουμε πλέον, «το θέλω»… «μπορώ». Θέλουμε να φτάσουμε στους 4 της διοργάνωσης, μετά από μια πορεία στον όμιλό μας, που θα μας δώσει όσο το δυνατόν καλύτερες διασταυρώσεις» δήλωσε σε συνέντευξή της η έμπειρη προπονήτρια των επιτυχιών!

Κοντά της δύο Βολιώτισσες. Αυτές δεν είναι άλλες από τις Λία Σαρακατσάνη και Λαμπρινή Αγαγιώτου, παίκτριες που η Αθηνά Ζέρβα ξέρει πολύ καλά και τις συμπεριλαμβάνει σε κάθε αποστολή, όταν αυτό είναι δυνατό. Αυτό γιατί για παράδειγμα η Λία Σαρακατσάνη επέστρεψε στην Εθνική Κωφών μετά τη δεύτερη εγκυμοσύνη της! Τόσο η ίδια όμως όσο και η Λαμπρινή Αγαγιώτου δηλώνουν αποφασισμένες για το καλύτερο, με πρώτο στόχο την πρόκριση στην τετράδα και στη συνέχεια τη διεκδίκηση ενός μεταλλίου!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.