Η ΦΙΟ αναβιώνει το περίφημο Ιστορικό Ράλι Πηλίου

Από τις 9 έως και τις 11 Ιουνίου

Σε μια σημαντική διοργάνωση προχωρά ο  Σύλλογος Φίλων Ιστορικών Οχημάτων -Φ.Ι.Ο.», καθώς κατά το τριήμερο 9, 10 και 11 Ιουνίου αναβιώνει το περίφημο Ιστορικό Ράλι Πηλίου, που αποτελεί έναν αγώνα ακριβείας (Regularity) με ιστορικά οχήματα, σε διαδρομές που περιλαμβάνουν κυρίως τον πεδινό και ορεινό όγκο του Πηλίου, τον Βόλο αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

«Ο αγώνας αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για την προβολή του Βόλου, του Πηλίου, της Μαγνησίας και της Ελλάδας γενικότερα σε όλο τον κόσμο, για τα αξιοθέατα, την ιστορία και τον πολιτισμό της, αλλά και τα τοπικά προϊόντα, συμβάλλοντας έτσι στην ανάδειξη και στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή μας» αναφέρουν τα στελέχη της ΦΙΟ.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 9 Ιουνίου

Παραλία Βόλου-Παπαστράτος

Από τις 18.00 μέχρι και τις 22.00 θα γίνει η υποδοχή των ιστορικών οχημάτων που θα λάβουν μέρος στον αγώνα, θα ακολουθήσει ο τεχνικός τους έλεγχος, ενώ θα διανεμηθούν και τα απαραίτητα έγγραφα και σήματα του αγώνα στα πληρώματα.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης αυτής και της έκθεσης των οχημάτων στον παραλιακό χώρο μπροστά από το κτίριο «Παπαστράτος», θα υπάρχει μουσική επένδυση από Dj’s, τα κρουστά της ομάδας των Caracatu, καθώς και ο καθιερωμένος επίσημος χαιρετισμός των διοργανωτών. Στις 20.00 θα ξεκινήσει η επίσημη εκκίνηση του αγώνα για τα αυτοκίνητα και τα πληρώματα που θα συμμετάσχουν καθώς και η φωτογράφισή τους, ενώ η βραδιά θα ολοκληρωθεί με την συναυλία του συγκροτήματος Όμπραξ.

Σάββατο 10 Ιουνίου

Αγριά Βόλου – Ξενοδοχείο Valis (Σταθμός τραίνου)

Εκκίνηση του Α’ σκέλους του αγώνα Regularity, με διαδρομές που περιλαμβάνουν όλους τους παράλιους οικισμούς του Πηλίου μέχρι και την Αγία Κυριακή στο Τρίκερι, όπου τα οχήματα θα συγκεντρωθούν στην προβλήτα και θα παρατεθεί γεύμα για τα πληρώματα και ο χαιρετισμός των τοπικών αρχών του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί με την επιστροφή των οχημάτων στην Αγριά Βόλου, με τον τερματισμό που θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου στον χώρο μπροστά από το σταθμό.

Κυριακή 11 Ιουνίου

Αγριά Βόλου – Ξενοδοχείο Valis (Σταθμός τραίνου)

Εκκίνηση του Β’ σκέλους του αγώνα Regularity, πάλι από τον χώρο της αφετηρίας μπροστά από το σταθμό της Αγριάς, με διαδρομές που περιλαμβάνουν αυτή τη φορά τον Νότιο-Ανατολικό ορεινό όγκο του Πηλίου και τα παραδοσιακά χωριά του μέχρι τη Βυζίτσα και τις Μηλιές και επιστροφή στην Αγριά

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία  ή διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον πρόεδρο του ΔΣ  Κώστα Καρακατσάνη (τηλ. 6944-887441) ή στον κο Κώστα Σκριάπα, εκπρόσωπο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων ΦΙΟ  (τηλ. 6974-881944).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.