Οι «κολώνες» του φετινού Ολυμπιακού Βόλου

Εννιά παίκτες έχουν σηκώσει στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής το μεγαλύτερο βάρος του Ολυμπιακού Βόλου, για τον οποίο απωλέσθηκε ο στόχος της ανόδου και θέλει να τελειώσει με αξιοπρέπεια τη χρονιά.

Πέρα από τον εκτός συναγωνισμού Κατσούλη, που είναι ο μοναδικός του ρόστερ με 25 συμμετοχές στα μέχρι στιγμής 25 παιχνίδια, έχοντας και το απόλυτο των λεπτών, αφού άρχισε και τελείωσε όλα τα παιχνίδια, υπάρχουν και άλλοι οκτώ ποδοσφαιριστές που έχουν από 20 συμμετοχές και πάνω.

Συγκεκριμένα ο Φλίγκος έχει 23 συμμετοχές, όλες ως βασικός, έχοντας σημειώσει ακριβώς τα μισά από τα 36 τέρματα της ομάδας του, δηλαδή 18, ενώ ίδιο αριθμό συμμετοχών κατέγραψαν μέχρι στιγμής και οι Οικονόμου (και στις 23 στη βασική ενδεκάδα), που έβαλε και πέντε γκολ, Σταύρου, που σκόραρε μία φορά και ξεκίνησε στα 22 από τα 23 παιχνίδια, αλλά και ο Αναστασίου, που βρήκε δίχτυα τρεις φορές, μπαίνοντας 17 φορές ως αλλαγή.

22 ματς έπαιξαν όλα ως βασικός ο Δωματάς (2 γκολ) και ο Ευθυμιάδης (στα 11 ως αλλαγή με 2 γκολ) και ακολουθεί ο Στουρνάρας με 21 εμφανίσεις (19 στο αρχικό σχήμα) και ο Ιωαννίδης με είκοσι (μία φορά πέρασε ως αλλαγή) και ένα τέρμα. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές είναι οι «κολώνες» του Ολυμπιακού Βόλου τη φετινή σεζόν.

Από κει και πέρα ο Πότσι με 16 ματς, αλλά χωρίς παρουσία στα τελευταία τέσσερα, δε βοήθησε όσο θα περίμεναν πολλοί, ενώ ο Ζώνας, που έπαιξε για πρώτη φορά στις αρχές Δεκέμβρη έχει 14 συμμετοχές. Διψήφιο αριθμό συμμετοχών έχουν οι Μασάντο (11 πάντα ως βασικός με ένα γκολ) καθώς και οι Μουκάμ, Σουάνης, που αποχώρησαν πριν λίγες μέρες, με 10 ματς αμφότεροι, με τον Γάλλο να αποτελεί βασική μονάδα σε όλα και τον Έλληνα επιθετικό να έρχεται από τον πάγκο σε τέσσερα παιχνίδια.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους παίκτες, έχουν μονοψήφιο αριθμό συμμετοχών και συγκεκριμένα ο Κολημήτρας έχει 8, ο Κέρι 7, ο Ντόικιτς 7, ο Χολέβας 7/0, ο Ανδρέας και ο Δήμος Κόκκας 3 (ο πρώτος εκ των δίδυμων αδερφών έκανε με τον Διαγόρα Σεβαστής την παρθενική του συμμετοχή ως βασικός) και ο Σκανδάλης 1, χωρίς κάποιος απ’ αυτούς να έχει σκοράρει.

Δεν έχουν αγωνιστεί μέχρι στιγμής οι Παλιούρας, Μπουργάνης, Σπηλιώτης, Πατσής, Παπαϊωάννου, Αγγέλης.

Θυμίζουμε ότι εκτός από τους Μουκάμ, Σουάνη, σε σχέση με το αρχικό ρόστερ είχαν αποχωρήσει οι Τέλλος (13/1), Κωστόπουλος (13/0), Μπρίτος (7/1), Ντα Κόστα (5/0), Ναστέφσκι (5/0), Μανάλης (3/0), Στασινόπουλος (2/0) και Γκίτζιας (1/0), άρα συνολικά φέτος φόρεσαν την ερυθρόλευκη φανέλα 35 ποδοσφαιριστές.

Από τα 36 γκολ του Ολυμπιακού, το ένα θεωρείται αυτογκόλ του τερματοφύλακα του Απόλλωνα Λάρισας, Φιρινίδη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.