Η Κόνταβεϊτ σταμάτησε την Σάκκαρη

Η απίθανη πορεία, στο 2ο μισό της φετινής σεζόν, συνεχίζεται με την Εσθονή Κόνταβεϊτ να επικρατεί της Μαρίας Σάκκαρη με 6-1, 3-6, 6-3 μετά από περίπου 2 ώρες, εξασφαλίζοντας την παρουσία της στον τελικό των WTA Finals για 1η φορά στην καριέρα της.

Αυτός θα είναι ο τρίτος σερί τελικός για την Κόνταβεϊτ, η οποία θα διεκδικήσει τον 5ο φετινό της τίτλο, ενώ σε περίπτωση κατάκτησης θα περάσει την Μαρία Σάκκαρη στην κατάταξη ανεβαίνοντας στο Νο6 του κόσμου. Παράλληλα αυτή ήταν και η 2η σερί νίκη της απέναντι στην Ελληνίδα τενίστρια μετά από τον τελικό της Οστράβα πριν από περίπου ένα μήνα.

Από τη μεριά της η Σάκκαρη γνώρισε την 7η ήττα της φέτος σε 8 ημιτελικούς, βγάζοντας ωστόσο κούραση, ειδικά στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, μετά από την τεράστια προσπάθεια στον αγώνα με την Αρίνα Σαμπαλένκα.

Αλλά ακόμη κι έτσι η Ελληνίδα τενίστρια είχε την ευκαιρία να πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα στο decider set, καθώς βρήκε πρώτη break (3-2), όμως από εκεί και πέρα δέχθηκε τέσσερα games στη σειρά από την εξαιρετική Εσθονή, λυγίζοντας το πιο καθοριστικό game του ημιτελικού όπου κράτησε 13 λεπτά!

Η Σάκκαρη τελείωσε την αναμέτρηση με 62% κερδισμένους πόντους στο 1ο σερβίς (34/55), υπέπεσε σε 32 αβίαστα λάθη, ενώ είχε και 17 winners, με την Κόνταβεϊτ να φτάνει στο 77% κερδισμένους πόντους στο 1ο σερβίς (33/43) έχοντας παράλληλα 32 winners και 34 αβίαστα λάθη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.