Η κυβέρνηση της Βρετανίας θα διαθέσει 340 εκ. ευρώ στον Aθλητισμό

Η βρετανική κυβέρνηση θα παράσχει πακέτο βοήθειας ύψους 340 εκατομμυρίων ευρώ για να υποστηρίξει οικονομικά τα αθλήματα που πάσχουν περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού, εξαιρουμένου του ποδοσφαίρου.

Από το ράγκμπι έως τις ιπποδρομίες, από τένις έως netball, αλλά και μπάσκετ, χόκεϊ επί πάγου, μπάντμιντον, ακόμη και αγώνες σκυλιών, όλα αυτά τα αθλήματα θα λάβουν εκατομμύρια λίρες από την κυβέρνηση τις επόμενες εβδομάδες για να αντισταθμίσουν – τουλάχιστον εν μέρει – τις συσσωρευμένες απώλειες από τους συλλόγους τους, λόγω της αναστολής των αγώνων / διοργανώσεων και το κλείσιμο των εγκαταστάσεων.

Τα κεφάλαια της Downing Street, που θα χορηγηθούν για την υποστήριξη των εγχώριων αθλητικών δραστηριοτήτων και τα οποία θα παρέχονται υπό τη μορφή δανείων με ευνοϊκούς όρους, είναι τα πιο γενναιόδωρα στον κόσμο, γράφει σήμερα η Sun.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον υποσχέθηκε πως όταν τελειώσει το τρέχον lockdown στην Αγγλία θα κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να ανοίξει ξανά τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τουλάχιστον σε περιορισμένο αριθμό θεατών.

Σε αυτό το σχέδιο περιλαμβάνονται και τα στάδια της Πρέμιερ Λιγκ, που ακόμη δεν έχει καταλήξει σε συμφωνία με τις κατώτερες κατηγορίες του βρετανικού ποδοσφαίρου σχετικά με την οικονομική βοήθεια προς τα «μικρότερα» πρωταθλήματα, πολλά από τα οποία κινδυνεύουν να χρεοκοπήσουν μετά από σχεδόν ένα χρόνο χωρίς έσοδα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.