Η κυβέρνηση του Τόκιο καθησυχάζει για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων

Την ακύρωση αθλητικών αγώνων και πολιτιστικών εκδηλώσεων για τις επόμενες δύο εβδομάδες ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίντζο Άμπε, με τη χώρα να πασχίζει να θέσει υπό έλεγχο την εξάπλωση του κορονoϊού, καθώς φουντώνουν οι ανησυχίες μήπως αναγκασθεί να ακυρώσει τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στο Τόκιο.

Ο υπουργός, αρμόδιος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες προσπάθησε να καθησυχάσει τους φόβους για ακύρωσή τους, όμως ο Ντικ Πάουντ, μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, άφησε ανοικτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά ότι οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν τον Μάιο.

Η απόφαση του πρωθυπουργού Άμπε έρχεται την ώρα που ομάδα μπάσκετ του Τόκιο ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει αυτό το Σαββατοκύριακο αγώνες σε άδειο γήπεδο, ενώ δύο επιχειρήσεις στο Κεντρικό Τόκιο ανέφεραν επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονoϊού, μία ημέρα αφότου η κυβέρνηση είχε ζητήσει από τις εταιρείες να παροτρύνουν το προσωπικό να δουλεύει από το σπίτι.

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι εξαιρετικά σημαντικές στο να σταματήσουμε την εξάπλωση της επιδημίας, η κυβέρνηση θεωρεί ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μετάδοσης σε αθλητικές, πολιτιστικές εκδηλώσεις και μεγάλες συγκεντρώσεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός Άμπε στο Κοινοβούλιο.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ιαπωνία ανέρχονταν, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, στα 170, πέραν των 691 από το κρουαζιερόπλοιο που ήταν σε καραντίνα στο Τόκιο.

Στο νησί Χοκάιντο -όπου συγκεντρώνονται τα περισσότερα κρούσματα- καταγράφηκε ακόμη ένας θάνατος, ανεβάζοντας σε έξι τον αριθμό στην Ιαπωνία, συμπεριλαμβανομένων και τεσσάρων από το κρουαζιερόπλοιο.

Η ιαπωνική κυβέρνηση επικεντρώνει τις προσπάθειές της στην επιβράδυνση της εξάπλωσης και ελαχιστοποίηση των θανάτων, καθώς θεωρείται πλέον αδύνατο να σταματήσει τον κοροναϊό.

Ο υπουργός, αρμόδιος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες προσπάθησε να καθησυχάσει τους φόβους για ακύρωσή τους, όμως ο Ντικ Πάουντ, μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, άφησε ανοικτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά ότι οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν τον Μάιο. «Η ΔΟΕ προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, σύμφωνα με το πρόγραμμα. Θα συνεχίσουμε τις προετοιμασίες μας ώστε η ΔΟΕ να είναι σε θέση να λάβει αποφάσεις», δήλωσε ο υπουργός Σέικο Χασιμότο, ενώ ο επικεφαλής του Υπουργικού Συμβουλίου, Γιοσιχίντε Σούγκα, δήλωσε ότι οι δηλώσεις Πάουντ δεν αποτελούν την επίσημη στάση της ΔΟΕ.

Πηγή: naftemporiki.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.