Η Λειψία κυπελλούχος Γερμανίας …έκανε το repeat

Η αυλαία» της αγωνιστικής περιόδου 2022/2023 στη Γερμανία έπεσε το βράδυ του Σαββάτου με την Λειψία να κάνει το repeat και να κατακτά το Κύπελλο με το 2-0 στον τελικό της διοργάνωσης επί της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης.

Στο «Ολιμπιαστάντιον» του Βερολίνου η ομάδα του Μάρκο Ρόζε κατάφερε με το γκολ του Ενκουνκού στο 71ο λεπτό και αυτό του Σομποσλάι στο 85΄ να στεφθεί για 2η φορά στην μόλις 14χρονη Ιστορία της (ιδρύθηκε το 2009) Κυπελλούχος Γερμανίας, όπως είχε κάνει και πέρυσι στη διαδικασία των πέναλτι απέναντι στην Φράιμπουργκ.

Η κατάκτηση του DFB-Pokal ήταν το ιδανικότερο κλείσιμο της σεζόν για τους «Ταύρους», που η νέα χρονιά θα τους βρει στους ομίλους του Champions League. Μετά τη εξέλιξη αυτή το «εισιτήριο» για τους ομίλους του Europa League παίρνει η Λεβερκούζεν, ενώ η ομάδα της Φρανκφούρτης θα συμμετάσχει στα play off του Europa Conference League, όπου θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στους ομίλους της διοργάνωσης.

Η Άϊντραχτ Φρανκφούρτης στην 9η παρουσία της σε τελικό Κυπέλλου δεν κατάφερε να πάρει το 6ο της τρόπαιο και πρώτο μετά το 2018 και το 3-1 επί της Μπάγερν Μονάχου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.