Η μάχη για την έξοδο στο Champions League των ομάδων της Premier League

Η υπόθεση-τίτλος στην Αγγλία έχει κριθεί σε σημαντικό βαθμό, καθώς η Μάντσεστερ Σίτι, θα χάσει το πρωτάθλημα μόνο στην περίπτωση που δείξει τάση… αυτοχειρίας.

Ομως η «μάχη» για τα «ευρωπαϊκά εισιτήρια» συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον, αφού αρκετές είναι οι ομάδες που διεκδικούν τις… πολύτιμες θέσεις. Τα πάντα θα κριθούν στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές της Premier League, ενώ αξίζει να σημειωθεί, πως υπάρχει εάν σενάριο, το οποίο εάν επαληθευθεί, η τέταρτη ομάδα της τελικής βαθμολογίας, δεν θα λάβει μέρος στο νέο Champions League.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της UEFA, ο μέγιστος αριθμός συλλόγων από την ίδια χώρα που μπορούν να συμμετάσχουν στην κορυφαία διοργάνωση, είναι πέντε. Παράλληλα, ο νικητής του Champions League, αλλά και του Europa League, εξασφαλίζουν μία θέση στο ChL της νέας χρονιάς. Και το γεγονός ότι οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ, η Αρσεναλ και η Τσέλσι, βρίσκονται στα ημιτελικά των δύο ευρωπαϊκών διοργανώσεων, αρχίζει να περιπλέκει την κατάσταση.

Η Σίτι και η Γιουνάϊτεντ, έχουν εξασφαλίσει την θέση τους στο νέο ChL μέσω της Premier League. Όμως εάν η Τσέλσι κατακτήσει το εφετινό Champions League και η Αρσεναλ το Europa League, τότε αυτόματα θα «καπαρώσουν» δύο «εισιτήρια» για την κορυφαία διοργάνωση της νέας αγωνιστικής περιόδου. Αυτό θα σημαίνει αυτομάτως, πως το πέμπτο και τελευταίο «εισιτήριο» για το νέο ChL θα πάρει η ομάδα που θα καταταγεί στην τρίτη θέση της τελικής βαθμολογίας, αφήνοντας «εκτός νυμφώνας», αυτήν που θα πάρει την τέταρτη θέση στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του πλανήτη.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.