Η ομοσπονδία των ΗΠΑ αφαίρεσε το έμβλημα από τη σημαία του Ιράν

Νωρίς-νωρίς άρχισαν τα… όργανα μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, ενόψει της αναμέτρησής τους την Τρίτη (29/11), στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Πέραν της βαθμολογικής σημασίας του αγώνα, που πιθανότατα θα κρίνει ποια από τις δύο ομάδες θα περάσει από τον 2ο όμιλο μαζί με την Αγγλία, υπάρχει και το δεδομένο των τεταμένων σχέσεων των δύο χωρών που ανεβάζει ακόμη περισσότερο το… θερμόμετρο.

Στους επίσημους λογαριασμούς της αμερικανικής ομοσπονδίας στα social media, δημοσιεύεται ένας πίνακας με τη βαθμολογία του ομίλου, με τις σημαίες των τεσσάρων χωρών.

Για 24 ώρες, από τη σημαία του Ιράν είχε αφαιρεθεί το έμβλημα της Ισλαμικής Δημοκρατίας και εμφανιζόταν μόνο με τις τρεις λωρίδες, πράσινου, άσπρου και κόκκινου χρώματος.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ, Μάικλ Κάμαρμαν, η κίνηση αυτή έγινε ως ένδειξη συμπαράστασης στις γυναίκες του Ιράν, που μάχονται για τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, με αφορμή το θάνατο τον περασμένο Σεπτέμβριο της 22χρονης Μάσα Αμίνι, η οποία είχε συλληφθεί από την αστυνομία ηθών της χώρας, για παραβίαση των αυστηρών κανόνων ντυσίματος που ισχύουν στην ισλαμική χώρα.

Οπως ήταν φυσικό, η κίνηση της αμερικανικής ομοσπονδίας προκάλεσε την αντίδραση του Ιράν. Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της ασιατικής χώρας σκοπεύει να διαμαρτυρηθεί επίσημα στη FIFA, καταγγέλοντας τις ΗΠΑ στην Επιτροπή Δεοντολογίας για «ασέβεια προς την εθνική σημαία» της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.