Η οπτική της Νίκης για το επερχόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου

Οι πανηγυρισμοί μετά την επικράτηση στον φετινό πρώτο γύρο
Η σταθερότητα, το σερί και τα χαρακτηριστικά ενός ντέρμπι

Έχοντας ένα εξαιρετικό θετικό σερί στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος της Super League 2, η Νίκη Βόλου έχει κάθε λόγο να θέλει να το συνεχίσει, στο πλαίσιο της θετικής της πορείας αλλά και σ’ αυτό του κλασικού ντέρμπι του Βόλου.

Θα πει κανείς ότι η Νίκη Βόλου δεν έχει πολλά ν’ αποδείξει πέρα από τη σταθερότητα, η οποία άργησε ίσως να κάνει την εμφάνισή της εξαιτίας των δεδομένων της… εποχής. Τραυματισμοί, κρούσματα κορωνοϊού, απουσίες για άλλους λόγους, εμβόλιμες αγωνιστικές και περισσότερη κούραση, ήρθαν να «δέσουν» και να κάνουν δυσκολότερο το έργο του Αλέκου Βοσνιάδη, των συνεργατών και των παικτών της Νίκης. Όλοι όμως άντεξαν, και αυτό αποδεικνύεται από τη βαθμολογική θέση στην οποία βρίσκεται η Νίκη αυτήν τη στιγμή. Άλλωστε, όσο πιο ψηλά ήταν ο στόχος που είχε τεθεί από το περασμένο καλοκαίρι, βήμα-βήμα για να μπουν οι βάσεις, γιατί… όποιος βιάζεται σκοντάφτει.

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Οι «κυανόλευκοι» είχαν επικρατήσει στο ντέρμπι του πρώτου γύρου στο Πανθεσσαλικό που χρειάστηκε πρώτα να… ξεπαγώσει από το χιόνι εκείνων των ημερών, με το λιτό και απέριττο 1-0, μένοντας στην ουσία. Άλλωστε σε ντέρμπι, όπως παραδέχεται και ο γενικός αρχηγός της Νίκης Βόλου, Απόστολος Κουφογεώργος, στο «Magnesiasports», σε ντέρμπι δύσκολα θα δεις καλή μπάλα!

«Είναι ένα δύσκολο ματς, που βλέπει κάθε αγώνα ως τελικό όπως φαίνεται και είναι και θεσσαλικό ντέρμπι. Η ομάδα είναι πανέτοιμη όπως για κάθε αγώνα. Κρατάμε την μπάλα χαμηλά και δεν έχουμε πει τίποτα. Η ομάδα προετοιμάζεται και έχει τη σκέψη της στο παιχνίδι, με στόχο την κατάκτηση των τριών βαθμών» σχολίασε αρχικά ο γενικός αρχηγός της Νίκης Βόλου, για ν’ αναφερθεί στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μίας αναμέτρησης μεταξύ δύο ομάδων της ίδιας πόλης.

«Σίγουρα αυτός που το θέλει περισσότερο έχει ένα πλεονέκτημα. Αυτά τα παιχνίδια λίγο πολύ πηγαίνουν στη δύναμη, στις μονομαχίες, στο ποιος θα πάει πρώτος στη φάση,  στην μπάλα. Σπάνια έχουμε δει ντέρμπι στο οποίο θα παιχτεί καλό ποδόσφαιρο» σημείωσε μεταξύ άλλων». Δεν διστάζει όμως να μιλήσει πιο συγκεκριμένα για την ομάδα, στην οποία βρίσκεται, και για το τι αυτή θέλει. «Εμείς υπερτερούμε σε ποιότητα, έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές και το δείχνει και η βαθμολογική θέση μας. Όπως όλα τα παιχνίδια και σ’ αυτό θα πάμε για τη νίκη και δεν το ξεχωρίζουμε» κατέληξε.

«Σπάνια καλό ποδόσφαιρο σε ντέρμπι» λέει ο γενικός αρχηγός της Νίκης Βόλου, Απόστολος Κουφογεώργος

 Αριθμός 32 στη Β’ Εθνική

Όπως και να λέγεται η κατηγορία, παραμένει η δεύτερη τη τάξει εθνική του ελληνικού ποδοσφαίρου, και οι δύο βολιώτικες ομάδες θα δώσουν το παιχνίδι… υπ’ αριθμόν 32. 

Συνολικά ο Ολυμπιακός Βόλου έχει το προβάδισμα στη συγκεκριμένη κατηγορία, με 14 νίκες έναντι έξι τις Νίκης, ενώ 11 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα.  Με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό Βόλου πάντως σε επίπεδο δεύτερης εθνικής κατηγορίας, η Νίκη Βόλου δεν τα έχει πάει και τόσο καλά, αφού οι «κυανόλευκοι» μετρούν μόλις μία νίκη(!) ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου 12 (!), και καταγράφονται και δύο ισοπαλίες! Η εκτός έδρας επικράτηση της Νίκης Βόλου καταγράφεται στις 13 Απριλίου 2014 για τα πλέι οφ ανόδου στη Super League, με 0-1 χάρη σε τέρμα του Χρήστου Τζιώρα.

Η Νίκη Βόλου μετά το πέναλτι-γκολ του Ροχάνο στο τελευταίο βολιώτικο ντέρμπι στη Νεάπολη, την περίοδο 2019-20

Το τελευταίο βολιώτικο ντέρμπι στη Νεάπολη πάντως ήταν σε επίπεδο Football League, τη χρονιά 2019-20, με γηπεδούχο πάλι τον Ολυμπιακό Βόλου, που είχε ισοφαρίσει το γκολ πέναλτι του Ροχάνο με κεφαλιά του Αντώνη Τσιάρα στο τέλος, για να ολοκληρωθεί με σκορ 1-1. 

Η Νίκη Βόλου μετά το πέναλτι-γκολ του Ροχάνο στο τελευταίο βολιώτικο ντέρμπι στη Νεάπολη, την περίοδο 2019-20

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.