Η παρουσία ομάδων απ` όλες τις ηπείρους στα νοκ άουτ δείχνουν ανάπτυξη, αναφέρει η FIFA

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ σημείωσε νέο ρεκόρ, καθώς ομάδες από όλες τις ηπείρους προκρίθηκαν για πρώτη φορά στη φάση των «16», όπως ανακοίνωσε η FIFA το Σάββατο.

Η διοργάνωση, η οποία ολοκλήρωσε τη φάση των ομίλων της σημείωσε ρεκόρ στην Ασιατική Ζώνη, με τρεις ομάδες (Αυστραλία , Ιαπωνία και Νότια Κορέα) να φτάνουν στα νοκ άουτ.

Δύο αφρικανικές ομάδες (Σενεγάλη και Μαρόκο) βρίσκονται στα νοκ άουτ για δεύτερη φορά, καθώς στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014, η Αλγερία και η Νιγηρία έφτασαν στη φάση των «16».

«Το αποτέλεσμα της φάσης των ομίλων δείχνει τον βαθμό στον οποίο περισσότερες χώρες έχουν αποκτήσει τα εργαλεία για να αγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο», δήλωσε ο επικεφαλής της παγκόσμιας ανάπτυξης ποδοσφαίρου της FIFA, Αρσέν Βενγκέρ, προσθέτοντας: «Αυτό είναι το αποτέλεσμα καλύτερης προετοιμασίας και ανάλυσης των αντιπάλων, κάτι που αποτελεί επίσης αντανάκλαση μιας πιο ισότιμης πρόσβασης στην τεχνολογία. Είναι σύμφωνο με τις προσπάθειες της FIFA να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα του ποδοσφαίρου σε παγκόσμια κλίμακα».

Η FIFA ανακοίνωσε επίσης ότι υπήρξε σωρευτική προσέλευση πάνω από 2,45 εκ. θεατές (96% πληρότητα) στους πρώτους 48 αγώνες, ο δεύτερος υψηλότερος μετά το Μουντιάλ του 1994 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η φετινή διοργάνωση είδε επίσης την υψηλότερη προσέλευση σε έναν αγώνα μετά τον τελικό του 1994, με 88.966 οπαδούς να παρακολουθούν τη νίκη της Αργεντινής με 2-0 απέναντι στο Μεξικό στο στάδιο Lusail.

Ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1994 μεταξύ Βραζιλίας και Ιταλίας είχε 94.194 θεατές στο στάδιο Rose Bowl στην Πασαντίνα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.