Η πλειοψηφία θέλει δύο ομίλους στην Α’ ΕΠΣΘ

Κατάθεσαν τις προτάσεις τους οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας

Μπορεί το βράδυ της Τρίτης (20/07) να είχε οριστεί συνάντηση μεταξύ των διοικούντων της ΕΠΣΘ και εκπροσώπων των ομάδων της πρώτης κατηγορίας, για να συζητήσουν αν το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους, ωστόσο οι περισσότεροι σύλλογοι προτίμησαν να στείλουν γραπτώς τις προτάσεις τους, με τη συντριπτική πλειοψηφία να τάσσεται υπέρ της νέας μορφής.

Όπως αναφέρεται, από τις 17 ομάδες που πρόκειται να πάρουν μέρος στην Α’ ΕΠΣΘ (ενώ μπορεί να γίνουν και 18…) οι 14 συμφωνούν με την πρόταση της ΕΠΣΘ το πρωτάθλημα να διεξαχθεί σε δύο ομίλους τουλάχιστον για την αγωνιστική περίοδο 2021-22. Από την άλλη, ο Ρήγας Φεραίος σταθερά διαφωνεί, τονίζοντας ότι θα υπάρχουν ανισότητες όσον αφορά τη δυναμική των δύο ομίλων, αλλά και ότι οι ομάδες εκτός Βόλου θ’ αναγκαστούν να μετακινούνται αρκετά περισσότερο σε σχέση με αυτές που εδρεύουν εντός του αστικού ιστού. Κατά της διεξαγωγής του πρωταθλήματος σε δύο ομίλους τάσσεται επίσης ο Αστέρας Ριζομύλου αλλά και οι Μυρμηδόνες Πλατάνου, όπως φάνηκε από τις έγγραφες απόψεις που κατέθεσαν.

Η διαφορά όμως ανάμεσα στους συλλόγους που δηλώνουν υπέρ και σ’ αυτούς που αντιτίθενται είναι εμφανώς τεράστια, οπότε όλα δείχνουν ότι οι δύο όμιλοι θ’ αποτελέσουν πραγματικότητα για την Α’ ΕΠΣΘ της περιόδου 2021-22, όπως άλλωστε γίνεται και στη Β’ κατηγορία. Έτσι θα έχουμε δύο ομίλους, με εννέα και οκτώ ομάδες αντίστοιχα, πιθανότητα με διαχωρισμό βάσει γεωγραφικών κριτηρίων. Εκτός και αν οι ομάδες αυξηθούν σε… 18!

Πώς προκύπτει αυτό; Η ΕΠΣΘ παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή τις εξελίξεις στον Διαγόρα Στεφανοβικείου, και οι διοικούντες δεν μπορούν εξ αρχής ν’ αποκλείσουν το ενδεχόμενο η πρωταθλήτρια του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής να μην δηλώσει συμμετοχή τουλάχιστον στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ. Αν γίνει αυτό, έστω και αν ο Διαγόρας Στεφανοβικείου στην τοποθέτησή του αναφέρει ότι η ομάδα δεν θα κατέβει σε κανένα πρωτάθλημα, τότε ο κάθε όμιλος θα έχει από εννέα ομάδες, αριθμό που σύμφωνα με την ΕΠΣΘ καθιστά ακόμη πιο επιτακτικό το… αναγκαίο κακό των δύο ομίλων…

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.